Rosbief op de Cobb

Dit recept heb ik al uitgeprobeerd uit het kookboekje van de Cobb en was voortreffelijk!
ik heb rosbief vaker klaargemaakt maar dan gewoon in de juspan en kreeg het nooit mooi rosé maar met de Cobb is het een fluitje van een cent.

Rosbief, in rode wijn gemarineerd
4-6 personen

Rosbief, ca. 1 kg

Marinade:

1 teentje knoflook – geperst
1 fijngesneden ui
1 tl zout
1 laurierblad
300 ml rode wijn

De rosbief wassen, deppen en de vetlaag iets insnijden.
Bereidt de marinade en giet deze in een kom. Laat de rosbief in deze marinade 6 tot 12 uur op een koude plek staan. Keer halverwege het vlees een keer om in de marinade.
Haal het vlees uit de marinade. Wanneer de briketjes in de Cobb klaar zijn om te grillen, giet dan de helft van de marinade in de kookring. Plaats het grillrooster op de basisplaat. Leg de rosbief op het grillrooster, met de vetlaag naar onder en plaats de deksel op de Cobb. Keer het vlees na 30 minuten om. Meet na nog eens 20 minuten met een vlees thermometer de temperatuur in het midden van het vlees. Als u de voorkeur geeft aan rood vlees, hou dan een temperatuur rond 55 graden Celsius aan. Als u van meer doorbakken houdt, dan moet de temperatuur 60-65 graden Celsius zijn. Wanneer het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal dan het vlees van de grill en voeg zout toe. Verpak het vlees in folie en laat het nog 15-20 minuten rusten.

Cobb: 8 – 9 briketjes

img586365239