Snelle indicatie
Lauw/warm roken van vis 3 briketten
Pizza bakken 4 briketten
Brood en taart bakken 5 briketten
Pannenkoeken bakken 8 briketten
Barbecueën / grillen van vlees en vis 8 briketten
Wokken 10 briketten
Grote stukken vlees en gevogelte 10 briketten
Gebaseerd op gemiddeld 8 à10 briketten
D=direkt grillen
I= indirekt grillen
Rundvlees
Lendebiefstuk, rib of ribbiefstuk 2,5 cm dik 6-8 min. D
Lendebiefstuk, rib of ribbiefstuk 3 cm dik 8-10 min. D
Lendebiefstuk, rib of ribbiefstuk 4 cm dik Dichtschroeien gedurende
8-10 min. D
vervolgens 4-6 min. I
Lendebiefstuk, rib of ribbiefstuk 5 cm dik Dichtschroeien gedurende
8-10 min. D
vervolgens 10-12 min. I
Dikke haasbiefstuk of lendestuk 450-900 gr 12-15 min. D
Borststuk 2,25-2,75 kg 2 1/2-3 uur I
Lendebiefstuk zonder bot
(braadstuk) 1,75-2,75 kg 1-11/2 uur I
Hamburger van biefstuk 2 cm dik 8-10 min. D
Kebab 2,5-4 cm blokjes 7-8 min. D
Kalfslende 2,5 cm dik 6-8 min. D
Varkensvlees
Lende, rib of schouderstuk 2 cm dik 10-15 min. D
Lende, rib of schouderstuk 3 cm dik Dichtschroeien gedurende
8-10 min. D
vervolgens 6-10 min. I
Lendestuk (braadstuk) 1,5-2,25 kg 11/4-13/4 uur I
Spareribs 1,5-1,75 kg 1 1/2-2 uur I
Lendestuk zonder bot 2 cm dik 10-12 min. D
Varkenshaas (varkenssteak) 350-450 gr 25-30 min. I
Worst 5-10 min. D
Lamsvlees
Lende, rib of schouderstuk 2,5 cm dik 8-10 min. D
Lamsbout 2,5 cm dik 10-12 min. D
Lamsrug 675 gr 25-35 min. D
Lamsbout, botloos, ingerold 2,25-2,75 kg 21/2 uur I
Gevogelte
Kip, heel 1,5-2,25 kg 1-11/2 uur I
Kippenborst, botloos 175 gr 8-12 min. D
Kipstukken 225 gr 30-40 min. I
(vleugel of borst), met bot
Kipstukken 100-175 gr 40-50 min. I
(poot of dij), met bot
Kip- of kalkoenkebab 2,5 cm dik 6-8 min. D
Kalkoen, heel, zonder vulling 4,5-5 kg 13/4-21/2 uur I
Kalkoen, heel, zonder vulling 5,5-6,5 kg 21/4-3 uur I
Kalkoen, heel, zonder vulling 6,75-7,5kg 23/4-33/4 uur I
Kooktip: neem als een algemene richtlijn 11 – 13 min. per 450 gr.
Kalkoenfi let 5 mm – 1 cm 4-6 min. D
Kuiken, heel 350-450 gr 40-50 min. I
Eend, heel 1,75-2,75 kg 11/2-2 uur I
Gans, heel 4,5-6,5 kg 3 uur I
Vis
Vis, fi let of steak 1,5 cm 3-5 min. D
Vis, fi let of steak 2 cm 5-10 min. D
Vis, fi let of steak 2,5 cm 10-12 min. D
Viskebab 2,5 cm 8-10 min. D
Vis, heel 450 gr 15-20 min. I
Vis, heel 450-900 gr 20-30 min. I
Vis, heel 900 gr -1,75 kg 30-45 min. I
Schaaldieren
Garnalen in schil medium 4-5 min. D
Garnalen in schil Large 5-6 min. D
Garnalen in schil Extra large 6-8 min. D
Gepelde garnalen ongeveer 1-2 min. korter dan de hierboven aangegeven tijden
Sint-Jacobschelp 3-6 min. D
Mosselen 5-6 min. D
Kooktip: gooi alle mosselen of schelpen weg die niet open gaan
Oester 3-5 min. D
Kreeft, staart
Hoeveel briketten
9 tot 12 briketten voor grote stukken vlees
denk aan hele kip / kalkoen / eend lamsbout of schouder
ik elk geval vlees met een lange bereidingstijd.
6 tot 10 briketten voor kleinere stukken vlees
zoals ( platgeslagen) kipfilet / vis en andere kleinere stukken vlees
4 tot 6 briketten voor bakken ( wok of roastplaat)
met blokken van de action heb je maar èèn hitte..
met goochelen met briketten kan je veel meer met de temperatuur spelen.
voor extreem langzaam garen van bijv. spareribs moet je 6 briketten gebruiken en deze af en toe bijvullen,,
maar dan spreek in over hèèèl langzaam garen