Gerookte kip met appel
Ingrediënten
- Kip (1 a 1½ kg)
- grote appel
- olijfolie
- foelie (= specerij van gedroogde zaadmantel rond muskaatnoot). Indien geen foelie beschikbaar kan men ook nootmuskaat gebruiken.
- 2 tl massala (=hindoestaanse kerrie)
- peper en zout
- Jack Daniels snippers
Bereiding
- Steek de Cobb (8briketten) aan en laat deze 20 minuten voorverwarmen.
- Bestrooi de kip van binnen en buiten met de massala, peper en zout.
- Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij hem op maat van de buikholte van de kip.
- Leg de foelie en de appel in de buikholte van de kip.
- Bind de kip dicht.
- Bestrijk hem ruim met olijfolie.
- Gaar de kip in 1 a 1½u op het rooster in de Cobb.
- Doe het laatste kwartier een handje vol vochtige Jack Daniels snippers op de kolen. Lekker met rijst en grove appelmoes.