Frankrijk huizen kijken

Na een weekje in mei op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk, volgde rondom 13 juli een lang weekeinde met de kinderen onder de rook van Vroncourt, op de camping Les Hirondelles. Stralend weer, drie tenten en met zijn zessen een prima weekeinde.

Wij hebben geprobeerd om bij banken binnen te komen om een lening te realiseren. Dit ging moeizaam, maar hebben toch 2 gesprekken kunnen voeren en bij CIC en Bank Kolbe een voorstel meegekregen. Bij Crédit Agricole in Bourmont moeten we nog verder shoppen. Leerzaam, leuk en wijzer geworden hebben we op zaterdag met zijn allen nog bij het huis gekeken. Alle maten opgenomen en nu wachten op een offerte van een Fosse septic en een mooie aanbieding van een bank via de makelaar. Nog niets toegezegd of beslist. Dus kan nog alle kanten op. Wordt weer vervolgd.

les_hirondelles

Camping Les Hirondelles

 

Jeroen en Mick

Jeroen en Mick

ineke_mick

Ineke en Mick

 

Kaart – Vroncourt la Cote

Zondag 2 juni, de makelaar laten weten niet overhaast te willen beslissen en onze beurt voorbij laten gaan. We zijn zeer geïnteresseerd, maar laten we ons niet overhaasten. In de loop van de week maar eens voorzichtig polsen of het nog te koop is.

Zondagmorgen vroeg ingepakt, want de tent was gelukkig wel droog. En zes uurtjes later waren we thuis.

Zaterdag 1 juni, plannen gewijzigd, we gaan vandaag om 14.00 uur toch kijken in Vroncourt maar met de makelaar. De afspraak die we gisteren met een andere makelaar hadden gemaakt hebben we afgezegd. Vroncourt dus…..wordt vervolgd. Foto’s Vroncourt

Om 14.00 uur was Reinder Mulder er. We hebben het huis bekeken en het klopt volgens de foto’s. Via de ingang aan de achterkant kom je in de stal die naar links toe ligt. Naar rechts kom je in de “wijnkelder”. De vloeren, muren en het dak zijn in goede staat. Het had behoorlijk geregend en gewaaid, maar er was geen druppel te vinden. Natuurlijk is het een oud huis en zitten er scheuren in de muren, maar je kunt vanuit de kamer of aangrenzend gemakkelijk een trap naar benden maken, zodat je via de stal deur in de tuin kunt komen. Dit is van wezenlijk belang, omdat je anders via de weg naar achteren moet en dat is niet veilig, maar ook lastig. Hij adviseerde wel om een septic systeem aan te laten leggen om niet met gedonder van vergunningen en niet goed te hebben aangelegd te maken te krijgen. Bovendien zag hij de mogelijkheid om het terras achter direct te vergroten door deze aanleg. Met zand moet er dan zo wie zo worden geschoven.

Nu de plot….hij wil morgen antwoord hebben, want er komen maandag al andere kijkers/kopers. Of dit waar is weet ik niet, maar het zou goed kunnen. Het seizoen is losgebarsten.  We hebben er wel oren naar, maar dat laatste maakt het ietwat moeilijker. Gelukkig hebben we nog een nachtje. We moeten zoeken naar een antwoord wat tijd biedt.

Verder hebben we voor de 2e keer met de buurman gesproken en diens vrouw(en?). Hij kan alles, heeft jaren in het grondverzet gezeten en last en doet alles aan elkaar maken. Dus in hem hebben we een goede partner als het om verbouwen aankomt. Alleen praat hij zo binnensmonds, zodat ik het zelfs af en toe niet versta 🙂

Vrijdag 31 mei, en vandaag is het weer zo’n dag. Het regent, maar de croissants waren weer heerlijk. Zo maar op pad naar de markt in Langres, hoop dat Ineke het nu wel goed gelezen heeft 🙂

De marktlieden hadden het niet best, nat en koud doet weinig mensen kopen, waar is dat niet. Vanuit Langres naar Ternat gereden op zoek naar nog een huis wat Ineke op het internet had gevonden. Het was even zoeken, maar met behulp van een vriendelijke Fransman is het dan toch gelukt. Een mooie lokatie van 2 huizen aan elkaar die elk apart worden verkocht. Je weer dus niet met wie je de tuin gaat delen, zeg maar. Dus maar even gelaten voor wat het was. Vervolgens via de supermarkt naar de tent terug, nog steeds in de regen. Om 20.00 uur regende het nog steeds en Silver heeft het daardoor niet al te best. Zal ik er zo toch weer even aan moeten geloven, wat niet erg is, maar de hond nat in de tent is net even iets minder. Ineke heeft de brief aan de burgermeester van Vroncourt af, dus kunnen we die mooi versturen en zien wat daarop komt. Is toch maar mooi baas over 21 andere personen in de plaats en bepaalt tot en met 2014 het reilen en zeilen in de plaats. Morgen een afspraak met een makelaar bij een ander huis in de buurt van Bourbonnes les Bains, voor een vrijstaand oud boerderijtje. Wordt vervolgd…(niet de boerderij hieronder)

vroncourt-ligging

Ligging van het huis in Vroncourt

 

vroncourt

De boerderij in Vroncourt, we zijn er nog niet over uit.

 

Donderdag 30 mei, goedemorgen! Het regent. We hebben lekkere croissants van de camping baas gegeten en gaan zo weer op pad. Op weg naar Chaumont, een van de grotere plaatsen hier in de buur. Ondertussen is het droog geworden en op weg naar Chaumont rijden we over leuke landweggetjes, op en neer. In Chaumont hebben we bij LeClerc, een hele grote supermarkt, wat inkopen gedaan en zijn we vervolgens naar een Bricolage geweest, soort Gamma. Hier vonden we niet wat nodig hadden, maar een vriendelijke jonge dame wees ons de weg naar een soort Brouwer Bouwmaterialen. Dat eenmaal gevonden gingen we trots met een folder weer terug naar de tent, weer slingerend over de leuke binnen wegen, tussen de koolzaadvelden door. Hieronder nog een mooie foto, genomen met een inmiddels door de wolken heen gekomen zonnetje. Zelf bij de tent een pizza gebakken en met nieuwe zuipende motorrijders van onze leeftijd uit Duitsland als buren naast ons, gaan we een gezellige avond tegemoet. 20.00 uur, gelukkig het regent 🙂

koolzaadveld

Met het zonnetje er op en de donkere wolken erboven, een plaatje

Op de foto bovenaan zie je de helgele koolzaadbloem. Deze bloeit hier van april t/m mei en wordt dan geoogst. Meer weten klik hier

(O ja, heb de dagen van boven naar onderen verzet, hoef je niet zo te zoeken.)

Woensdag 29 mei, vandaag vroeg op pad naar Langres. Daar zou ’s ochtends markt zijn en daar had Ineke wel zin in. Maar goed dat ze zelf had gekeken, want er was geen markt te bekennen. Langres is een oude vestingstad, ligt hoog boven alles uit en heeft hoge vestingmuren. Je kunt er dus best mooi rondwandelen en om je heen kijken. Dat hebben we dan ook gedaan en met een paar bolletjes katoen op zak, alsnog tevreden terug naar de auto. Wederom gaan dwalen door het franse land op zoek naar het droomhuis.
Niet gevonden, maar het blijft leuk en overal zie je het bord “Vendre” ophangen, tenminste, dat denk je 🙂
Op de terugweg nog even langs Vroncourt, het huis waar we tot nu toe nog steeds wel belangstelling voor hebben en nog even in de tuin gestaan. Weer wat andere mogelijkheden bedacht en toen terug naar de tent.
Het internet is slecht, dus foto’s erbij lukt eventjes niet. Het weer vandaag viel mee, 10-12 graden en bewolkt. In de tent houden we het warm.

Dinsdag 28 mei, naar Neufchateau geweest, ligt op 30 minuten rijden. Bij Le Clerc 2 kleine koffie en 2 croissants voor 3 euro. Waar in de Nederland kom je dat nog tegen?
Aansluitend winkelen en het stadje in geweest. Ineke bij een bank naar binnen en ik bij een bouwbedrijf. Een lening moet kunnen en naast een uitgebreid afwater systeem, bestaat er ook een klein afwater systeem.  Dit biedt soelaas voor huizen met steile tuinen.
Daarnaast nog een lokale makelaar gevonden en nu dus zoeken op de franse sites.

Maandag 27 mei hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten, naar Nogent en door de kleine dorpjes gereden, op zoek naar iets speciaals. Niet gelukt, nu maar lekker eten klaar maken op de Cobb, met het immer lekker smakende rode wijntje erbij.

Laat op de avond deze mail aan de makelaar verstuurd:

Dag Reinder,
 
We hebben gisteren en vandaag een rondje gemaakt langs de door ons geselecteerde huizen, maar hadden bij geen één van alle een goed gevoel. Vroncourt nog het meest, maar geen avondzon, het geluid van de weg door het dal, de steile tuin, kort op de weg liggend en een naar buiten hellende zijmuur geven ons geen vertrouwen.
 
We willen je niet onnodig belasten en te gaan kijken wat we op voorhand niet willen.
 
We houden de site in de gaten en danken je voor de reeds genomen moeite.
 
Met een vriendelijke groet uit Bourg st Marie,
Ineke en Gertie
Gerritsen
 

Zijn antwoord: Jammer, maar locatie is belangrijk.

Zondag 26 mei in de auto gestapt om alle huizen te bekijken die we op het oog hadden. Bij het favoriete huis in Vroncourt hebben we een tijd met de buurman gesproken. Die vertelde van alles en Ineke kon de helft navertellen. Ik begreep er geen klap van 🙂

Het huis in Vroncourt ligt dicht aan de weg en de buitenmuur was naar buiten gekomen. Het is een 1-steens muur, maar dan wel 50cm dik. Aan de achterkant liep het steiler naar beneden dan op de foto’s zichtbaar was en de tuin was één grote wilde bloemenzee.

Het huis in Damramont lag in een wat minder leuke buurt en dat viel om die reden af.

Het huis in Martinvelle, was groot en lag rustig, maar ook die buurt was wat verpauperd.

In Ambievillers lag het aan een drukke weg en was de buurman niet top. Dus ook oud en vervallen. Als je het zelf dan opknapt lijkt het nog nergens naar. Dus verder naar.

Betaucourt, ligt in  een aardig plaatsje maar met de tuin naar alle kanten uitkijkend, waar je het niet wilt. Klinkt wat raar, maar de buren zaten er te dicht op.

Door naar Pisseloup, waar we een leuk huis hadden gevonden op het internet, echter we dachten al dat het verkocht was, en dat was ook zo. “Vendre” stond niet meer op het pand.

Door naar Damblain, staat niet op de kaart, maar ik had hem nog in het hoofd zitten. Echter, deze was ook niet meer te koop.

Onder weg kwamen we bij Selles nog een huisje tegen, waar we stiekem zijn gaan kijken. Deze had een fantastisch uitzicht aan de achterkant, waar de tuin steil naar beneden liep en dan vanuit een leuke serre met open haard. Deze hebben we nog niet terug kunnen vinden.

Zaterdag 25 mei vertrokken om huizen te kijken in de Haute-Marne nabij Langres. We gingen met mooi weer weg, maar bij aankomst kwam het met bakken uit de lucht. De stadscamping in Langres was daardoor wellicht niet wat we er van verwacht hadden en we zijn toen doorgereden naar Bourbonnes-les-Baines. Daar aangekomen was het inernet eenprobleem. We wilden ivm met het zoeken daar wel beschikking over hebben en dus door naar Bourg-st-Marie naar camping Hirondelles, vlakbij ons (mijn) favoriete huis in Vroncourt-la-Cote. Inmiddels was het rond zessen toen we daar aankwamen, maar dat hinderde niet. Inkopen hadden we al gedaan, alleen even de tent opzetten en koken. Zo gezegd, zo gedaan en uiteindelijk na een toch wel wat lange reis in slaap gesukkeld. Kachel aan, want 6-7 graden is toch wel fris.

zitmaaier

Nu nog de tuin erbij vinden