Frankrijk 2012

Veuxhaulles sur Aube, La Source
Touristische gids,  http://www.france-voyage.com/frankrijk-gids/

Zondag 21 oktober 2012,

Om 07.00 uur zijn we vertrokken en hadden een rustige voorspoedige reis. Rond 14.00 uur zijn we op bestemming aangekomen en de luiken van het huisje geopend en de zaak maar eens bekeken. De streek is landelijk en er heerste een behoorlijke rust.

La Source, voormalig pompstation voor de stoomlocomotief, was zoals we hadden verwacht, knus en gezellig. Al was wel de open haard vervangen door een een gesloten houtkachel.

Het weer is prima, maar moe en nog een beetje herstellende van de griep hebben we wat gegeten en zitten we nu lekker op de bank bij de kachel en luisteren muziek. Vroeg naar bed en morgen lekker rustig aan, het moet weer mooi weer worden. Dus….later meer.

Filmpje van La Source, klik hier

Dinsdag 23 oktober,

We vermaken ons prima, vanmorgen onder het viaduct het croisantje gekocht. Foto’s spreken voor zich:

Woensdag 24 oktober,

Voor alle fans, nu iets meer tekst 🙂 Vannacht voor het eerst helemaal doorgeslapen tot tegen negenen. De rust komt in ons, zullen we maar zeggen. Om 09.30 uur kwam de bakker en samen met de buurvrouw van de andere kant van het spoor de croissants gekocht. Deze lekker opgegeten en toen in de auto op jacht naar wijngaarden en zonneschijn. De zon heeft zich gisteren door de aanwezige bewolking niet laten zien, maar beloofde vandaag toch te verschijnen. In Montbard lukte dat en met een lekkere espresso erbij, was het goed vertoeven in het zonnetje. Aansluitend naar Riceys gegaan om daar bij een “oude bekende” nog wat wijn te kopen. Lekker gesproefd en dus ook gekocht, gingen we huiswaards. Onderweg door de wijngaarden gereden en deze waren gehuld in de herfstkleuren heel mooi om te zien. Thuis aangekomen was het zonnetje er nog steeds en hebben we lekker in het zonnetje een glaasje gedronken. De Cobb ondertussen aangestoken en daar lekker op gekookt. Inmiddels brandt de kachel weer op volle touren en zitten we lekker onderuit, even tijd voor dit epistel. Later weer meer 🙂