Denemarken 2012

15.png

Afstand 800km, reistijd 8,5 uur

Zaterdag 18 feb 2012

Van Eerbeek naar het eilandje Fur is het 800km rijden. Volgens de routeplanner doe je er 9 uur over, dus om 07.00 uur wegrijden zou betekenen rond 16.00 uur aankomen. De kinderen in de nieuwe Volvo en Ineke en ik in de Caddy bracht ons in 8,5 uurtjes naar bestemming. Na de overtocht van 5 minuten, was het nog een paar km rijden. Via de VVV, waar we sleutel konden afhalen, kwamen we bij het huis aan. Het ligt op een mooie locatie en zicht op het Fjord. Lekker glooiend en landelijk. Na de zomerzuurkool het zwembad en de whirlpool geprobeerd en met een film de avond afgesloten. Prima geslapen.

img_3730.jpg

img_0217.png
De bovenverdieping, met twee slaapkamers en een “doorzon” zitje.

 

Zondag 19 feb 2012

Vandaag, mooi weer, veel wind en daardoor koud. Maar met goede kleding aan was het prima wandelen.Het is een mooi eiland, met twee toppen tot 65-70 meter, dus mooi uitzicht in de rondte!

De honden hebben de schade na gisteren, autotochtje, dik en dubbel ingehaald.

img_0214.png
“Gaan we nog een keertje?”

 

Maandag 20 feb 2012

Vandaag is de wind gedraaid van NW naar ZW, maar in kracht niet echt afgenomen. Het blijft dus tegen de wind in behoorlijk fris/koud. Samen met Ineke een lekker stukje gewandeld naar “Moler”, waar je fossielen kunt zoeken. De honden vermaken zich opperbest en struinen het hele land af naar konijnenkeutels, lekker.

Verder wordt er gebruik gemaakt van het zwembad, bubbelbad (lekker heet), solarium en wordt er druk gelegpuzzeld. Het is nu 19.0 uur en de wind raast om het huis, maar met de kachel aan is het lekker warm en gezellig in huis. Iedereen doet zo z’n ding en hebben we het prima naar ons zin. Morgen naar Nykobing, op de vaste wal, een havenplaatsje aan het Limfjord.

IMG_0255.png
“Heb ik iets van je aan?”

IMG_0257.png
Hoogte verschil ongeveer 40 meter, een en al fossiel 🙂

IMG_0261.png
Gezellig! Klik hier voor een filmpje.

 

Dinsdag 21 feb 2012

Vandaag naar Nykobing shoppen !

nykobing.png

Leuk klein havenplaatsje, maar tijdens deze periode ziet alles er wat somber uit. Neemt niet weg dat je altijd wel wat leuke winkeltjes hebt, dus lekkere koffie, een nieuwe spijkerbroek (10 euro) gekocht en uit eten geweest bij de Pulserkraam voor “Deense Hotdogs” met alles erop en eraan.

schermafbeelding 2012-02-21 om 16.17.05.png

Bij thuiskomst nog lekker in het zonnetje kunne zitten in de luwte van het huis. Even in het bubbelbad en dan nog wezen wandelen bij de oude haven. De wegen waren behoorlijk uitgesleten door de hevige regenval van gisteravond. Hieronder nog enkele sfeerfoto’s.

img_3802.jpg

img_3815.jpg

img_3782.jpg

En de honden! Klik hier voor een filmpje

 

Woensdag 22 feb 2012

Allereerst heb ik de filmpjes op youtube geplaatst en kun je de linkjes hierboven gebruiken. Verder is het een rustdag, door het weer bepaalt. Het waait en regent al de hele dag en het nodigt niet uit om buiten te zijn. Dus lekker puzzelen, koken, lezen, bottelen, boodschappen doen en bubbelen en zwemmen. De foto hieronder spreken boekdelen.

fur-regen.png
Regenachtig dagje

anne-brood.png
Anne’s zwitsers gevlochten zoetbrood

jeroen-ham.png
Jeroen’s ham

niels-puzzel.png
Niels en zijn puzzel

meike-honden-kachel.png
Meike en de honden

jeroen-bottel.png
Jeroen en zijn eigen gebottel 🙂

zwembad.png
En het zwembad met bubbelbad, sauna en solarium

 

Donderdag 23 feb 2012

Vandaag met stralend weer wakker geworden. Na het ontbijt gingen de kinderen een wandeling maken van 8km, vanaf de andere kant van het eiland. Ik zou ze wegbrengen. Zo gezegd zo gedaan. Bij thuiskomst zijn Ineke en ik lekker wezen zwemmen en bubbelen, maar toen we aan de koffie gingen was er al gebeld. Niels had zijn enkel geblesseerd of ik hem ergens kon oppikken. De anderen zijn wel doorgelopen en hebben alles getrotseerd om weer thuis te kommen. Zie de foto’s. Met Niels gaat het al weer beter.

IMG_3815_web.jpg

IMG_3818_web.jpg

IMG_3848_web.jpg

IMG_3855_web.jpg

IMG_3856_web.jpg

IMG_3841_web.jpg

IMG_3828_web.jpg

 

Vrijdag 24 feb 2012

Laatste volle dag op het eiland Fur. Vanmorgen hebben we stilgestaan bij de verjaardag van Opa/Pa Israëls. Na het ontbijt lekker gewandeld met Anne en Jeroen en de honden. Met Niels gaat het al wat beter, maar lopen is er nog niet bij, strompelen wel.Het is vandaag een mooie dag, maar toen ik met Ineke wilde lopen kwam er een bui voorbij. Het is echt een heelrijk eiland waar je alle kanten op kunt lopen, paden of geen paden. We hebben ook nog een bezoekje gebracht aan het kerkje, lekker authentiek, zie de foto’s hieronder. Ook het kerkhof met uitzicht op het Fjord, ligt er prachtig bij.

kerk-fur.png

kerk-fur-binnen.png

kerkhof-fur.png

’s Avonds nog een kleine overstroming gehad door een verstopte wc, waar het water ook nog eens bij bleef doorlopen. Maar dat werd allemaal opgelost en konden we toch nog lekker een drankje nemen.

 

Zaterdag 25 feb 2012

Om 07.00 uur opgestaan en alles ingepakt, het huis gepoetst, de energierekening betaald en op weg naar huis. De terugweg verliep voorspoedig en tegen 17.00 uur waren we weer thuis.

1. Fur @ Kønsborgvej 5 – 7884 Fur – Denemarken

122.jpg

Weersverwachting Skive