Parijs 2010

Donderdag 7 oktober:

Om 07.00 uur vertrokken uit Woensdrecht en een redelijk  vlotte reis naar Parijs gehad. Een paar kleine file’s in België, maar even na elf uur waren bij het Formule1 hotel. Simpel, sober, maar het leek voldoende.

trappen.jpg

De spullen naar de kamer gebracht en Parijs in gelopen naar de Sacré Coeur en Montmartre. Het weer was lekker, behoorlijk warm zelfs, want je moet toch een honderd meter klimmen. Na een tijdje te hebben rondgehangen terug naar het hotel, even opfrissen. Echter,…geen water beschikbaar. Geen douches of toiletten te gebruiken, bah!

Eventjes bijgekomen en rond zes uur weer Parijs in, eigenlijk het zelfde rondje als eerst, maar nu met meer sfeer. In Montmartre wat gegeten en gedronken en de opening meegemaakt van een wijnveiling voor een goed doel.

Weer terug bij het hotel bleek er nog steeds geen water te zijn, nu nog niet. Het begint een beetje te stinken zelfs. Maar even uitzingen en morgen naar het “betere” hotel en dan de schade maar inhalen. Douchen dus!

Tot zover, uit een levende stad. Oh ja, het ziet “zwart” van de mensen buiten bij het roken, zegt Ineke.

sacre_ceur.jpg

Vrijdag 8 oktober

Vandaag, vroeg weg uit het Formule1 hotel. Er was zelfs geen koffie bij het ontbijt, en er was toch al een uur water beschikbaar. Het interesseert ze gewoon niet. We zijn eerst naar LeClerc gegaan en lekker wijn en andere leuke dingen gekocht.

Daarna door naar Bois de Boulogne, een park midden in Parijs. Daar hebben we lekker aan het water gezeten en gelezen. Om twee uur door naar het Marriott Hotel St Denis en ingecheckt. Kamer was fantastisch en personeel super vriendelijk. Prima hotel, bed, douche etc. maar dat was ook niet moeilijk na Formule1.

bois_de_boulogne.jpg

Aansluitend met de metro Parijs ingegaan en lekker naar Pompidou. Daar op het dakterras wat gedronken, kijk je mooi over Parijs uit en aansluitend nog wat rondgewandeld in die buurt. Het was heerlijk weer en er gebeurde van alles op straat. Parijs leefde.

ijffel.jpg

Uiteindelijk onder de Eiffeltoren belandt en daar genoten van het weer en de verkoop van prullaria door “zwarten”. Dat dit alles illegaal gebeurt was wel duidelijk toen de politie even kwam kijken en er een zwerm zwarten er van door ging. Uiteindelijk terug naar het hotel en heerlijk geslapen.

Zaterdag 9 oktober

Na een heerlijk ontbijt met de metro de stad weer in gegaan.

fayette.jpg

In de warenhuizen Printemps en Lafayette lekker rondgedoold en ons vergaapt aan de lekkernijen en de bijbehorende prijzen (doosje chocolade kleine 30 euro). Op de wijnafdeling nog bijna een flesje gekocht ui 1898, maar we hadden net geen 15.000 euro op zak, dus dat ging niet door.

Het was allemaal lekker exclusief en misschien ook wel typisch Parijs.

Ineke wilde naar Quatier Latin, dus met de metro hoppen via “Place d’Italie” naar het hartje van deze wijk. Het was wederom mooi weer en lekker druk onderweg. Vanuit de metro door de wijk gezworven en uiteindelijk een stokbroodje gekocht en aan de Seine dit opgegeten. Vervolgend bij de Notre Dame naar wat straat artiesten gekeken en daarna doorgelopen naar de Apple Store en een Ipad bewondert. Aansluitend terug naar het hotel voor een opfrisbeurt. Daar ook wat gegeten en toen met de metro naar de Sacre Ceur om te zien of de proeverij al was begonnen. Dat was zo, het was er veel te druk en we werden in de mensenmassa bijna onder de voet gelopen. Daar dus snel vandaan en tegen de gevel van een huis een flesje wijn opengetrokken en mensen gaan kijken.

Vervolgens via Pigalle, de Moulin Rouge, terug naar het hotel. Het was om 22.30uur in de metro erg druk, maar er is altijd wel een plaatsje om te staan. Terug in het hotel konden we terugkijken op een heerlijk weekeinde, met fantastisch weer en een leuke levende stad.

Zondagmorgen na het ontbijt rustig de boel gepakt en terug naar huis. Silver in Dieren op het hockeyeld opgehaald en door naar huis.

Winkelen in ParijsMetro plattegrond

Montmatre events

Bois de Boulogne

 

COURTYARD BY MARRIOTT

34 BD DE LA LIBERATION

0033−140998816

93200 SAINT DENIS − PARIS

AANKOMST/VERTREK : 08.10.10 − 10.10.10