November 2019

Donderdag 21 november

Nadat we gisteren nog met sneeuw in de Belgische Ardennen zijn aangekomen in Vroncourt-la-Côte, is in de loop van vandaag de temperatuur in het huis aangenaam geworden. De kou is er grotendeels uit en de kachels maken het lekker warm.

Vanmiddag in de tuin gewerkt en weer wat opgeschoond. Het was lekker weer en zelfs  een beetje warm. De meegebrachte boerenkool smaakte prima, maar aan de Franse uitjes moesten we een beetje wennen, een stuk zuurder dan bij ons. 

 

Vrijdag 22 november

Vandaag zijn we naar Langres geweest om boodschappen te doen. Dat is buiten de stad zelf, waar de grote winkels bij elkaar zitten. Enigszins nieuw in Frankrijk is de Action, maar daar loopt het storm. Denk dat de andere winkels hier nog wel last van krijgen, net als in Nederland. We zullen ons toch eens achter de oren moeten krabben of we alles wel nodig hebben wat wordt aangeboden tegen deze absurd lage prijzen. We hebben een beaujolais primeur gekocht en deze smaakte best goed.

Eenmaal thuis zijn we nog de tuin in geweest, het was lekker weer. Zonnetje erbij en dan lekker nog een stukje puinruimen. We zijn er op het oog aardig doorheen, nu afwachten wat er allemaal weer terugkomt in het voorjaar.

Zaterdag 23 november

Na goed geslapen te hebben, boodschappen gedaan en toen de tuin in. Vuurtje stoken. Dat blijft leuk en spannend of het wel aan wil gaan. Het is best koud en vochtig, maar eenmaal een beetje vuur helpt de boel op gang. Samen goed wat tuinafval verbrand en afgesloten met een mirabellen-likeurtje en stokbroodje kaas. Heerlijk zo buiten te zijn en lekker de boel de boel te laten.

Jeroen wil volgend jaar de jaarlijkse whiskey avond organiseren hier in Vroncourt-la-Côte, wij zagen een poster hangen voor een verhoging van de feestvreugde.

Zondag 24 november

Vanmorgen een bezoek gebracht aan onze overbuurvrouw Madame Guillaumot in haar verzorgingshuis te Bourmont. Even moest ze nadenken wie we ook al weer waren, maar toen ging de waterval open en ratelde ze aan een stuk door. We zijn niet lang geweest, want het is best lastig allemaal, maar ze vond het leuk en daar was het om te doen. Hier op de fiets was ze 7 jaar oud en nu bijna 99 jaar.

Bij thuiskomst de waterstand wezen doorgeven bij Gisèle en Claude en even bijgepraat. Alles gaat goed en Gisèle vertelde dat naast ons 2 mannen zouden komen wonen en dat er een jong stelletje ook bezig was een huis in te richten, echter zonder water, elektra en afvoer. En dat voor de winter, maar ze zullen zich wel redden.

Aansluitend nog bij Elise en Riekus geweest in zijn atelier en ook daar even bijgepraat. Het zijn allemaal mensen die niet veel nodig hebben, een dak, eten en warmte.
Wij zijn behoorlijk verwend in Nederland. 

Morgen naar huis. A demain.