Sep 2019

Zaterdag, 12 oktober 2019

Vanmorgen vroeg wakker, trek aan koffie en iets te eten. Zal wel van gisteren zijn, zo’n dagje in de tuin vraagt om energie. Het is is buiten nog schemer, maar het eerste ochtendgloren dient zich aan. De vogels zijn druk in de weer en het zal niet lang duren of onze eekhoorn zal weer walnoten gaan verstoppen in de tuin. Een koddig gezicht als je hem door de tuin ziet zigzaggen en dan een walnoot op een willekeurige plek ziet verstoppen in de grond. Het is een niet best jaar wat de opbrengst in de bomen betreft en dat merk je ook aan de vogels. Deze zijn druk in de weer om alles wat eetbaar is ook direct aan te vallen. Zo hoor je hoog in de bomen het getik om een walnoot te breken en je vindt dan ook halve doppen van een walnoot op de grond. De zon is inmiddels boven de horizon, de lucht is blauw en de eerste zonnestralen vallen in de tuin.

Maar schijn bedriegt, toen we rond het middaguur richting Langres vertrokken, betrok de lucht en later begon het ook te regenen. In Langres was het niet druk, maar in een tee-huis hebben we koffie en een net uit de oven komende quiche gegeten. De keuken bevond zich midden in het thee-huis en de inboedel was op brocantes bij elkaar gevonden. Je wordt door de inperkende winkelstad in de stad geduwd naar de nieuwe winkelgebieden buiten de stad, waar alles bij elkaar zit, niets dicht tussen 12-14 uur en je dus alles kunt kopen. Zo ook hier een kloofhamer gekocht, omdat je met een bijl niet door de grote stammen komt om brandhout te maken. Iets wat ik toen nog niet wist toen ik om een bijl vroeg en deze ook had gekregen. De bijl komt van pas bij het kleiner maken van aanmaakhout, dus niet erg dat ik deze heb. Een kloofhamer is scherp, maar bolt direct dik uit. 

De auto staat in de garage en is gepakt. Morgen nog de laatste dingetjes en dan naar Eerbeek. Dus tot morgen.

Vrijdag, 11 oktober 2019

Vandaag zo als verwacht een mooie dag, lekker weer en dus snel boodschappen gedaan en de tuin in. Vuur gestookt en inmiddels is al het snoeiwerk verbrandt en dus lekker opgeruimd, want er komt wat van  af.

Ja, een echte Israëls, hangt nu gewoon bij ons in de keuken.
Morgen nog een dagje genieten van de zon en dan zondag naar huis. We nemen het er nog maar even van!

Donderdag, 10 oktober 2019

Vandaag aardig weer. Nagenoeg droog en dus tuinweer, dus naar buiten. Dat hebben we dan ook gedaan, walnoten zoeken en onkruid en ongewenste boompjes eruit halen. Kun je best heel druk mee zijn, maar bovenal, veel bewegen en dat is hier op de tv de remedie tegen rugklachten. Toen Ineke er genoeg van had, pakte ze haar nieuwe hobby op, dat waar meer Israëls zich op hebben gestort. 

Woensdag, 9 oktober 2019

Het leek een aardige dag te worden, maar er kwam toch weer regen, met in de middag stevige buien. Des al niet min heeft Ineke de eerste walnoten binnengehaald, maar moest wel rennen om niet doorweekt te geraken. Vanmorgen nog wel de caravan ingepakt, die blijft hier op de parkeerplaats staan. Een dekzeil erover heen en goed op slot. Er komt hier te veel verkeer voorbij, dus ik denk dat het wel goed zal gaan. Bij de supermarkt een wasmand gekocht en daar heeft Ineke al een wasbak in gemaakt, ze is zo handig met de naaimachine 🙂 Met de oven iets minder, die stond door het verbranden van het oude vet op de bakplaat in de fik. Maar heel even hoor, maar toch…lekker gegeten.

Dinsdag, 8 oktober 2019

Vandaag de badkamer afgeverfd en toen naar de kaasmakerij geweest voor een bezoek aan het museum en winkeltje. Alle details zal ik jullie besparen, maar er werken ongeveer 450 mensen, en das best veel voor kaas. Het ligt op een 10 km van Vroncourt-la-Côte en we zien elke dag de melkwegen onder ons keukenkraan voorbij komen.

Weer thuis hebben we lekker gegeten, niet te veel, want we hebben nog een kaasje. Wel nog na het eten ons naambordje opgehangen. We zijn dus te vinden nu.

Maandag, 7 oktober 2019

Vroeg uit de veren, kit halen, want daar had ik niet genoeg van voor de badkamer. Inmiddels gekit en geverfd, maar nog niet helemaal dekkend. Morgen nog een kans. Verder hebben we niet zo veel beleefd, op deze foto die Meike ons stuurde van Floor in het zwembad, een handstand makend.Toch best knap voor een pas 5-jarige.

Zondag, 6 oktober 2019

Herfst, op de wind na dan. Het is mistig en regenachtig en daardoor troosteloos weer. Een dagje binnen, zelf brood gebakken en geklust. Ineke heeft de quilt afgemaakt voor op de bed/bank en ik ben bezig geweest in de badkamer. Nu zitten we onderuit en kijken de laatste dag van het WK atletiek. Voor de komende dagen ziet het weer er niet veel beter uit, maar er is genoeg te doen en we vermaken ons hier prima. Dus op naar morgen.

Zaterdag, 5 oktober 2019

Vandaag mistig en regenachtige start. We zijn naar de markt in Chaumont geweest, deze is  in een hal en men verkoopt er fruit, vlees en lokale producten. Lastig om keuzes te maken, en iets gekocht hebben we dan ook niet. Uiteindelijk in de supermarkt LeClerc onze spulletjes gekocht. Daar ligt het er toch net even hygiënischer bij. We hebben wat vleeswaren gekocht aan dikke plakken.

Vanmiddag heeft Ineke de quilt verder in elkaar gestikt en heb ik de tegels in de badkamer gevoegd. De kachel aan en atletiek o de achtergrond. Mooie race van Siffan Hassan, 1500 mrt WK. Jeroen net gesproken, fijn dat ze weer veilig thuis zijn en het samen goed hebben gehad. 

Vrijdag, 4 oktober 2019

Dierendag vandaag, Goudse kaas voor onze muizen, maar hadden er geen trek in. Het is ook rustig boven, net nog even gekeken, maar geen verdachte omstandigheden. Vanmorgen rugby gekeken, samen met Jeroen en Maureen, ik hier en zij in Zuid-Afrika. Was een mooie wedstrijd waarbij de Italianen werden verpulverd. Hier zenden ze alle wedstrijden uit, het is een grote sport in Frankrijk. Bovendien zenden ze hier zo wie zo veel sport uit, moeten ze in Nederland ook doen, beter dan al die rare soap-series of andere meuk waar men zich voor laat lenen. 

Vanmiddag de tuin in gegaan en een doorgang gecreëerd. Brandnetels van wel 4 meter verwijderd, met daarover heen dan de doornen struiken. Je gaat chirurgisch te werk en doet beetje bij beetje, anders zit je vast in de doorntjes of heb je weer een brandnetel in je nek. Brandnetel prik is wel goed voor je, maar helemaal lekker is wat anders.

Het was hier een wat sombere dag, maar we gaan zo atletiek kijken, leuke spannende onderdelen komen voorbij, met Nederlandse inbreng.

Ow ja, Meike wilde boodschappen doen in Frankrijk voor Saar, dus dat doen we dan zo

 

En zo krijgen we terug wat ze graag wil

Donderdag, 3 oktober 2019

Vandaag heerlijk weer. Vanmorgen gefietst en Ineke gequilt, en vanmiddag lekker in de tuin gewerkt. Verder niet weggeweest, gewoon rondom het huis prima vertoeven. Nu onderuit op de bank en voetbal kijken. Twee foto’s van vandaag, eentje van het ochtendzonnetje op de kerk en de ander van het fietsen onderweg.

Woensdag, 2 oktober 2019

Gisteren is er bij ingeschoten, te druk met de muizen. Nu het weer slechter wordt, kouder en natter, komen de muizen naar huis. Het leek gisteravond wel een optocht over het kamer plafon. Vandaag dus maar vallen gezet, want elke avond dat feest moeten we niet hebben, word je toch een beetje onrustig van. 

Vanmorgen weer een kuub hout naar binnen gedragen samen met Gerard, deze spreekt zo plat Frans dat zelfs Ineke er niets van kan maken. Maar het hout is goed en goedkoop.
Aansluitend boodschappen gedaan en een pakje opgehaald bij een tankstation. Hier in frankrijk hebben ze verzamelpunten waar je bestelde goederen kunt afhalen, dit houdt de kosten in de hand. Ik had een fiets pompje besteld. Bij het tankstation troffen we een Nederlander met een kleine Volkswagen camper die wijn ging halen bij Beaune. 500 liter in jerrycans, allemaal voor eigen gebruik. Beaune ligt 200 km zuidelijker van ons.

Wij zijn hem niet achterna gegaan, maar gewoon huiswaarts gekeerd en aan het “werk” gegaan. Ik met het plafon in de badkamer en Ineke met haar quilt. Het weer klaarde op en we hebben nog even buiten gezeten. Nu is het wachten op AJAX, in ieder geval Ineke wacht.

Maandag, 30 september 2019

Vanmorgen eerst boodschappen gedaan, ik zou een recept van het Voedingscentrum maken. De rettich konden we niet krijgen, maar daar hadden we kool en wortel voor in de plaats. Het was zonder vlees en smaakte goed. Voor de liefhebber hier het recept:Appelcouscous-met-noten

 

Daarna ben ik in de badkamer gaan plamuren en Ineke verder met haar quilt. In de middag zijn we de tuin in gegaan en hebben we vuurtje gestookt en alle gesnoeide takken opgeruimd. Dat ruimt weer lekker op en blijft leuk om te doen. Ik ga zo nog even het vuur checken.

Zondag, 29 september 2019

Vanmorgen met het zonnetje opgestaan en op de fiets brood gehaald, 23km en 300 hoogtemeters. Dus de kop was er af. Na het ontbijt is Ineke begonnen met haar lapjes en heb ik buiten het onkruid gewied. Vanmiddag begon hier te regenen, maar daar had ik onder het WK fietsen geen last van. De kachel aan en lekker onderuit, morgen zullen we een beetje klussen. 

 

Zaterdag, 28 september 2019

Vandaag weer terug naar Vroncourt-la-Côte. In tegenstelling tot de heenreis nu zo veel mogelijk over de snelweg en dat schoot lekker op. Om  15.00 uur waren we weer thuis.
Verder weinig te vertellen, kacheltje brand weer en dat is hier wel nodig. Het weer ziet er niet slecht uit, maar beetje kouder wordt het wel.

Vrijdag, 27 september 2019

Vandaag wederom een heerlijke dag om op te staan. Het zonnetje was er om 08.30 uur en dan is het met een kopje koffie een goed begin. We zijn dus naar Carpentras geweest, echter hier was ook markt. En dat betekent, geen parkeerplaatsen beschikbaar, want de markt pikt het grootste deel in en het is enorm druk. Na een tijdje te hebben rondgereden vonden we toch een plaatsje doordat iemand vertrok. De steden in de Provence zijn gezellig en doen lekker oud aan. Je treft alleen wel de zelfde kooplui aan. Ineke kon in ieder geval een jurkje kopen, lekker zomers en op de markt, dus niet duur 🙂
Verder hebben we lekker een beetje gefietst en gebreid, ieder zijn ding dan natuurlijk. Ik had 2 lekke banden en een gebroken zadel. Wat een pech, maar alles weer gefikst.
Morgen terug naar Vroncourt-la-Côte, daar is het wel wat kouder, maar dat hindert niet.

 

Donderdag, 26 september 2019

Vanmorgen naar Noyens geweest om een coöperatie voor wijn te bezoeken. Dit was een leuke, want er was ook een museum bij. Ze verkochten naast wijn ook olijfolie, en van beiden hebben we wat gekocht. Hierna door naar een museum “Le village provincal miniature”, het was niet duur, beetje gedateerd, maar daarom ook wel weer heel leuk. Het waren allemaal oude tafereeltje, veelal gebaseerd op oude speelfims (Don Camillo bv), met heel veel poppen en oude ambachten.

In de middag heb ik nog een stukje gefietst en heeft Ineke lekker gelezen. Ik kwam langs lavendel velden en had een mooi uitzicht op de MontbVentoux. Ook een typisch huis, met cipressen en olijfbomen erbij. Voor morgen staat een ritje naar Carpentras op het program en zaterdag trekken we dan weer terug naar Vroncourt.

 

Woensdag, 25 september 2019

Vandaag de Mont Ventoux beklommen, hoewel het vanmorgen eerst nog regende. Hierdoor was het misschien wel lekker rustig. De Mont Ventoux kun je vanaf drie startplaatsen beklimmen en na de vorige keer uit Bedouin te zijn vertrokken was nu de startplaats Malaucene aan de beurt. Het is een klim vanaf de camping met een afstand van 33km en 1700 hoogtemeters. Het lastige van de klim is dat hij niet zo lekker “loopt”. Lange stukken, onregelmatige percentages en aan het einde de wind, maar niet zo eg als vorige keer. Bovendien scheen boven het zonnetje en dat was best lekker. Het doet me ook nog deugt dat ik er nog steeds meer inhaal, dan wordt ingehaald. Boven op de Mont Ventoux is een militair verbindingscentrum, en karakteristiek voor het beeld van de top.
Ineke had ondertussen een pannenlap gebreid. De discussie ontstond nog even of ik in dezelfde tijd dat Ineke naar boven fietst, ook een pannenlap zou kunnen breien?

Vanavond na het mislukken van het opbakken van een pizza, zijn we nog een keertje samen met de auto de Ventoux opgereden. Mooie vergezichten en de zon die mooie luchten liet verschijnen. 

Op de terugweg dan toch maar bij een echt restaurant een pizza gegeten en die ging er goed in. Morgen beloofd het een mooie dag te worden, dus misschien maar eens lekker rustig bij de caravan zitten en genieten van het zonnetje.

Dinsdag, 24 september 2019

Vandaag marktdag. In Vaison-la-Romaine was er vandaag markt. En dat betekent dat hele dorp, wat er oud en mooi bij ligt, markt is. We zijn dan ook alle straten afgestruind en ditjes en datjes gekocht. Erg leuke kinderkleertjes, maar dit gaat Ineke zelf maken natuurlijk 🙂

Aansluitend zijn we naar een potterie geweest, deze stond ook op de markt, maar de winkel lag net buiten het dorp. Veel bont gekleurd aardewerk, zo kennen we dat in Nederland niet.

Aansluitend nog naar een hoog gelegen oud dorpje geweest met uitzicht over het dal.

En, ons getrakteerd op een ijsje. Echter deze viel wat groter uit dan verwacht en een beetje misselijk zijn we toen teruggereden naar de camping voor het avond eten 🙂

Morgen staat de beklimming van de Mont Ventoux op het programma. Bijna net zo spannend als Bungy-Jumpen.

Maandag, 23 september 2019

Vandaag de caravan achter de auto en op naar de Provence, naar de voet van de Mont Ventoux. Acht uurtjes later bij de camping die we voor ogen hadden, maar vol. Wie verwacht dat nu nog, maar er zijn er dus meer die op pad gaan zo laat in het seizoen.
Dus doorgereden en nu staan we ietsje verder dan gepland, maar op een rustige leuke camping aan het water. Alles geïnstalleerd en moe van de reis nu, nadat we nog wat eten hadden geregeld, onderuit op de bank en in bed. Morgen wat foto’s, nu een kaartje waar we zitten, met daarop ook het huis van Koos&Mirjam en Vroncourt-la-Côte.

Zondag, 22 september 2019

Heerlijk geslapen, geen lawaai van slijpmachines of trilplaten. Boodschappen gedaan voor vandaag en een beetje voor morgen. Morgen gaan we met de caravan richting het zuiden naar Vaison-la-Romaine. Dit ligt in deProvence, met lekkere temperaturen en leuke plaatsjes. Van hieruit is tevens de Mont Ventoux te beklimmen, nu van een andere kant dan vorige keer.

Hier was het lekker warm, de warme zuidelijke wind kon je goed merken. Rond 17.00 uur kwam een frontje binnen, met regen en er zouden ook onweersbuien komen, maar dat valt nog mee. Ineke heeft een les voorbereid en ik heb de bomen gesnoeid zodat de caravan er beter kan staan.

Gisteravond kwam ik dit nog tegen op het krijtbord in de wc, leuk als ze groter worden.

Zaterdag, 21 september 2019

Met goede moed en de caravan richting Vroncourt-la-Côte vertrokken en rond 16.00 uur waren we ter plekke. De mover om de caravan te verplaatsen deed goed zijn werk en deze vakkundig op de parkeerplaats naast het huis gezet. Morgen nog even een zak zand omscheppen, dan kan hij helemaal mooi tegen de achterkant aan en past de auto er nog ruimschoots bij.

Het stopcontact bij de deur door Mick gemaakt, komt prima van pas nu en stroom op de caravan was dus geen probleem.

In huis is het rustig en we hebben onze draai al gevonden. Maandag trekken we waarschijnlijk richting de Mont Ventoux, kan ik deze nog een keertje van de andere kant beklimmen. Bovendien lijkt daar het beste weer te zijn.