In de wokpan

Prutje met champignon en spekjes

Welke manier gebruik je: Wokken
Aantal briketten: 1 Cobblestone
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
Gerecht voor 2-4 personen

1 doosje Champignons , 1 bakje gerookte spekreepjes , 1 ui , zout & peper , olijfolie

Stokbrood

Bereidingswijze:

Snijd de ui in stukjes, snijd daarna de champignons in plakjes. Giet een beetje olijfolie in de wok, bak hierin de ui, als de ui goudkleurig is, voeg je de spekjes en de champignons toe. Schep alles goed om en bak alles totdat de champignons en de spekjes gaar zijn. Voeg eventueel zout en peper toe voor de smaak. Snij het stokbrood in plakjes. Verdeel het prutje over de stukjes stokbrood.


Aardappel op zijn Afrikaans

Onmisbaar tijdens een Afrikaanse braai

olijfolie
2 uien in dunne ringen gesneden
30 ml balsamico-azijn
30 gr bruine suiker
6 grote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden
350 ml slagroom
150 gr geschaafde Parmezaanse kaas
zout
peper
Cobb: 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes
Cobb accessoires: Cobb wok
Steek de Cobb aan met 3 aanmaakblokjes en 8 briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok met olijfolie en de deksel op de Cobb. Warm de wok op deze manier 10 minuten voor. Bak de uiringen tot ze zacht en glanzend zijn. Voeg het balsamico-azijn en bruine suiker toe. Roer het geheel gedurende 5 minuten door, totdat de uien beginnen te karameliseren.

Haal de uien uit de wok. Giet wederom wat olijfolie in de wok en voeg de helft van de aardappelschijfjes toe. Leg hierop de gekarameliseerde uien en daarna de tweede helft van de aardappelschijfjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas. Plaats de deksel terug op de wok en laat de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar worden.