Juli 2019

Zaterdag 13 juli
Vandaag onze trouwdag, 37 jaar. Vanmorgen naar een supergrote supermarkt geweest, Ineke’s wens 🙂 Aansluitend ben ik Col de Hundsruck en Ballon d’Alsace op gefietst. Ineke zou me weer inhalen en samen het rondje verder afmaken, met als einddoel een meer. Het was prima weer en we kwamen bijna gelijk op de top. Tenminste dat dacht Ineke, die haalde me te snel van de fiets. 

Ik ben dus net onder de top gestopt en nu moet dit nog een keer. Bij het meer hebben we een crêpe en patat gegeten, dus uit eten hoefde niet meer. Bij de stacaravan de boel ingepakt en morgen vroeg vertrekken we naar Eerbeek. We rijden via Duitsland, daar mag je lekker hard. Tot morgen.

P.s. De rest vertellen we morgen wel

Uit eten

Vrijdag 12 juli
Vandaag op de top van de Grand Ballon geweest, ik met de fiets en Ineke met de auto. Wat ik aan motorvermogen miste, had Ineke te veel, ze was er veel eerder. Aansluitend doorgereden over de cols naar Colmar, ons doel voor vandaag.

Colmar is een toeristische trekpleister vanwege de vakwerkhuizen en het wijngebied. Ook zijn er zoveel grachten dat het de bijna klein Venetië heeft. Van dat laatste hebben wij niet zo veel gezien. Het was mooi weer, erg druk, leuke winkels en in de kathedraal hebben we nog een kaarsje gebrand. Colmar ligt in het voormalige Duitse gebied en men spreekt er dan ook vloeiend Duits.Op de terugweg hebben we nog een wijn geproefd en een paar flessen gekocht. Wijn uit de Elsas is Franse wijn, van Duitse kwaliteit.

Typisch Colmar
De Kathedraal
Wijnvelden in de Alsace

Donderdag 11 juli
Vandaag bijna op de top van de Grand Ballon geweest om de tour te kijken. Het is en blijft een feest. Vanmorgen een half uur op de bakker gewacht en toen die kwam was het beste al uit de wagen verkocht. Morgen dus maar gewoon even naar het dorp.

Hieronder wat sfeer foto’s. 
(Ik had al een heel stuk geschreven toen de web-site eruit klapte, nu ff geen zin meer)

Nog even een stukje dan: om 11 uur omhoog gereden, maar al snel loop je dan tegen versperringen en gendarmes aan. We zijn zo lang mogelijk doorgereden tot we niet meer mochten. Daar de auto neergezet en dan wachten. Eerst de caravane en daarna de koplopers, gevolgd door het peloton. Een stel Franse lokalen met drank op zorgde voor de verdere entertainment. 

Morgen is het plan om naar Colmar te gaan. Een Frans-Duitse plaats waar de toer vandaag  is gestart. 

De caravaan
De koplopers
Het peloton

Woensdag 10 juli
Vandaag dus vertrokken naar Moosch, via Saint-Dié-des-Vosges, de startplaats van de tour. Om 8 uur in de richting, om 10 uur aangekomen. Even een parkeerplaats zoeken, want de hele stad is “dicht” vanwege de tour. De tour heeft de plaats in zijn bezit genomen en dat merk je als je er door heen loopt.  

We ware zo vroeg dat de ploegen met bussen en volgwagens nog moesten komen. Deze komen in optocht aangereden en worden dan langs een brede weg opgesteld. De genodigden kunnen dan dicht langs de bussen lopen en het gewone volk op het trottoir op iets grotere afstand. Is mooi om te zien hoe strak dat allemaal geregeld is. En dan is het wachten totdat de renners zich moeten inschrijven. Dat gaat gewoon op de fiets, dus je ziet het hele peloton op korte afstand voorbij komen. Vervolgens naar de start gelopen en deze dus meegemaakt. Allemaal samen door de straten van de stad en daarna mag de course losbarsten. Toen alles weg was hebben wij de auto opgezocht en zijn we naar Moosch gereden. Nog 5 kwartier rijden over 55 km, het gaat niet snel in de Vogezen. Op de camping is ons de mobile home gewezen en daar zitten we nu lekker buiten te eten en hebben uitzicht op de Grand Ballon. Morgen kijken we de etappe van Mulhouse naar Planche des Belles Filles. A demain. 

 

Jumbo Visma arriveert
Wachten op de renners
De start in de stad
Mobile Home op Mine d’Argent in Moosch

Dinsdag 9 juli
Morgen naar Moosch in de Vogezen, via de startplaats van de tour Saint-Dié-des-Vosges. Vandaag rond het huis, of liever gezegd in de badkamer aan het werk geweest. Gaat niet snel, maar wel vooruit. 

De pas geverfde luiken teruggehangen, het is een mooie kleur, dus de andere delen zullen ook nog moeten. Het weer is prima, niet te warm, maar wel een zonnetje. Verder valt er niet veel te vertellen. Wie weet morgen meer. 

 

De luiken boven dus in de nieuwe kleur

Maandag 8 juli
Bewolkt weer, aangenaam na een paar toch wel warme dagen. Geen boodschappen nodig, dus dagje thuis klussen. Tegels op de badkamer muur en dat is dan toch weer een hele klus. 

In de tuin twee bonte spechten, die als ze wegvliegen altijd bijzonder mooi van kleur zijn. De tour de france gevolgd en nog in de tuin wat gesnoeid. Het was goed toeven, maar nu is het schoon gedoucht, lekker binnen. Morgen nog een dagje hier en dan woensdag naar de Vogezen, de tour kijken. De stokrozen groeien hier geweldig, ze houden zich niet aan de afzetting 🙂

 

Stokrozen aan de zijkant van het huis

Zondag 7 juli
Vanmorgen al vroeg op pad naar de brocantes. Het was lekker weer, maar de handel viel wat tegen. Onderweg langs de gemaaide velden stond het hooi/stro klaar op het land om te worden opgehaald. Hier gaat alles gewoon door. 

Vanmiddag hardgelopen, de tour gevolgd en hebben we net het voetbal gekeken, USA – Ned 2-0. Ondertussen kregen we te horen dat tante Truus vanmorgen was overleden. Het gaat zoals het gaat, en voor een ieder is op een gegeven moment de tijd gekomen.

Het is rustig hier en we zitten buiten. Op de achtergrond hoor je de melkmachine bij Ladier, de koeien moeten gemolken en wij genieten de buitenlucht.

Heel wat kilo’s liggen te wachten. Een rol weeg wel 300 kg

Zaterdag 6 juli
Vanmorgen trok er een onweersgebied aan ons voorbij, helaas want het was goed warm en een beetje stof mag er wel af. Toch met de bosmaaier nog maar even de tuin in en door het struikgewas heen. Het begint goed kaal te worden en als je het plat hebt is dat voor de volgende keer ook weer makkelijk. 

Vanmiddag de tour gevolgd en Ineke heeft 1 kant van de nog niet gedane luiken geverfd, net even blauwer, dus de andere moeten ook nog weer. Deze staan binnen dus das best lekker koel werken.  Nu zitten we binnen, lekker aan de koffie. Morgen naar een brocante, misschien scoren we nog wat leuks.

Zweeds blauw op de Franse luiken

Vrijdag 5 juli
Heerlijk weer, misschien beetje te warm om dingen te doen, maar prima om tussen de middag even de ogen te sluiten. Na het boodschappen doen ben ik op de fiets geklommen en is Ineke lekker gaan lezen in de tuin. Rond het middaguur lag het hele dorp plat. Geen verkeer het was heerlijk rustig. Iedereen had het warm.

In de badkamer de tussendeur er beter ingemaakt en nu kan eromheen betegeld worden. Na het eten nog een stuk gebosmaaierd. Sommige stukken zijn niet door te komen, maar het overgrote deel is goed schoon en ziet er nu weer strak uit. We hebben Peter en Mieke nog uitgenodigd, maar die moesten te ver omrijden, dus dat is voor een volgende keer.

Nu nog een glaasje rosé en een filmpje kijken en dan is het bedtijd. A demain.

Zie de mooie bloemen op de fles

Donderdag 4 juli
Een keertje zonder aanhangwagen is lekker opschieten. Dat scheelt stiekem best wel wat tijd. Onderweg in Elsloo moesten we nog wat lapjes bezorgen, maar daarna kon de week beginnen. Bij de bakker in Elsloo hadden we nog wat lekkere broodjes gehaald en 2 kleine vlaaitjes voor in Vroncourt.

Het zonnetje tegemoet, met nog wat boodschappen onderweg in Neufchateau, waren we tegen drieën in Vroncourt. Er was niets bijzonders in huis aan de hand, dus lekker naar buiten in de schaduw, want het was hier 28 graden.

Na de soep en broodjes heb ik nog nog gebosmaaierd, en dat ruimt lekker op. De tuin tiert welig.

Nu nog lekker buiten, du vin, du pain en du Boursin.

Saar ligt lekker aan de winkel te slapen, als Meike de winkel draait.