Op de grilplaat

Banaan in folie

Gebruikte accessoires: Grillplaat (geribbeld)

Aantal briketten: 1 Cobblestone

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

1 grote rijpe banaan, chocolade, marshmallows, scheut bruine rum (of andere drank naar smaak), alufolie

Bereidingswijze:

Een variatie op de bananenrecepten, die veelal op de bbq gedaan worden, maar dit is prima om het laatste beetje warmte van de cobblestone voor te gebruiken. Snijdt de banaan in de lengte in (maar niet helemaal door). Druk de banaan een beetje open, zodat er een gootje ontstaat wat je kunt vullen. Stop zoveel mogelijk chocolade en marshmallows in de banaan (ik doe er meestal 4 a 5 blokjes van een chocoladereep in en ook zoveel marshmallows). Het geeft niet als het er bovenuit komt. Dat smelt er straks allemaal in. Nog een scheut van je favoriete drank in de banaan en de folie dichtvouwen. Het pakketje 15 minuten op de grillplaat, tot de banaan behoorlijk zwart is en smullen maar.


Gekruide Varkenskoteletten

voor 4 personenkoteletten

• 4 varkenskoteletten van 200 gram
• gemalen zwarte peper
• 5g chilipoeder
• 20ml Worcestershire sauce
• 3g Dijon mosterd
• 1/2 eetlepet zout
• 1/2 eetlepel gemalen komijn
• 1/2 eetlepel paprikapoeder
• 2 teentjes knoflook geperst
• 50ml olie
• Cobb: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
• Cobb accessoires: grilplaat

Meng alle ingrediënten tot een marinade. Smeer de koteletten in met de marinade en laat de marinade een uur intrekken. Plaats de Cobb grilplaat op de Cobb bbq als deze op temperatuur is. Warm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop. Gril de koteletten 4 minuten aan elke zijde op de grilplaat. Keer de koteletten regelmatig om. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten. Serveer met gekarameliseerde appels en pastasalade.