Juni 2019

3 juni

De hockey liep gisteren een ietwat uit, waardoor we tegen half 12 in Vroncourt-la-Côte aankwamen. Na alles uitgepakt en nog wat gedronken te hebben gingen we rond 00.30 uur naar bed. Prima geslapen.


Vanmorgen eerst boodschappen gedaan, de inwendige mens wil uiteindelijk ook wat en daarna wat geklust. In de badkamer rond het raam stucwerk gedaan en Jeroen buiten gebosmaaierd. Hij kwam voortijdig terug, want het begon te onweren en te regenen. Bovendien werd hij door de Franse luchtmacht aangevallen, maar dat verteld ie zelf wel, ik heb het niet gezien.

Het is nu 20.15 uur en we zitten nog lekker buiten, binnen is het een ietwat kil. We hebben net de grafsteen in de tuin gebracht, een hele klus op zich. Het oude zeil van de Bijenkorf is daarbij ter ziele gegaan, het moest een keertje gebeuren, maar dat dat dan nu gebeurd, is wel toepasselijk.

4 juni

Vandaag niet zo spannend geweest. Na ontbijt ben ik in de badkamer gaan tegelen en is Jeroen boodschappen gaan doen. Toe hij terugkwam is ie gaan bikken langs de keldertrap, want daar moeten de stenen opnieuw worden gevoegd. Zo hadden we met de radio aan, allebei ons eigen project.

Om 4 uur hadden we pauze, en ging Jeroen door met bosmaaieren, en ik heb het terras onkruid vrij gemaakt. Aansluitend lekker gegeten, volgens een recept van Jamie Oliver, waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt. Het smaakte prima. Zalm, chorizo, tomaten, zwarte olijven en voor de vulling stokbrood.

Verder kwam vandaag een pakje voor Ineke via de post, “fransen lapjes”.

 

5 juni

Vandaag een kort bericht. Zijn vanaf 11 uur bezig geweest met de keldertrap en zitten net. Nog niet gewassen of gedoucht, maar we gaan eerst even eten.

Het resultaat is voor ons goed. Geen professionals, maar het komt al aardig in de buurt 🙂
We zitten lekker buiten en Bbqen spareribs, de onweer trekt aan ons voorbij voorlopig.



6 juni

Vandaag 6 juni, 75 jaar geleden de landing op de stranden in Frankrijk. De hele dag wordt er op de tv aandacht aan besteed. Tussen door hebben we wat gekeken en verder ons druk gemaakt over de muur in de badkamer. De muur bij de keldertrap is behoorlijk lichtgrijs opgedroogd en wordt daarmee mooier.

De badkamer muur ziet er beter uit dan ie was, en dat was de bedoeling. Blijft toch een vak apart, en op de een of andere manier kom je in tijdnood. In ieder geval alles opgeruimd en morgen naar huis. Vanavond is voetbal, dus dat gaan we lekker kijken. Hieronder nog wat foto’s, één ervan is van de weilanden. Daar ligt in het midden een blauw veld, iemand een idee wat het is. Het zou voer moeten opleveren voor de koeien, maar wijzer werden wij niet. A demain.