mrt 2019

1 Maart: Zeven uur vertrokken, onder enthousiast zwaaien van Jeroen. Er was een file aangekondigd van 1 uur bij Luxemburg, dus gingen we daar binnen door. In Martelange rijd je dan door de dorpsstraat, waar wel 10 tankstations op een rij aan liggen. Luxemburg leeft van de verkoop van brandstof aan alle passanten.
Rond 14.15 uur zijn we aangekomen en in huis was er niets te zien op het oog. Echter, op zolder was er toch wel een lekkage, dus daar moet ik mee aan de gang. De temperatuur was 8 graden, maar dat was met de kachels snel opgelost. Het is nu behaaglijk warm en we kunnen al temperen.
De tuin ligt vol blad, het is wisselend bewolkt en nu om 18.30 ook donker.
Ineke heeft onderweg al bijna 1 sok voor Floor af, dus dat komt wel goed met die tweede, want we moeten ook nog terug.
Tot zover, het eten is op en de avond kan beginnen

2 Maart: Na een stille nacht, want dat is het met dubbel glas nu op de slaapkamer, vanochtend begonnen met het dak. Er bleek een pan gebroken te zijn en daardoor was een gat ontstaan. De dragende plank moest daardoor in stukken waardoor de gebroken pan van binnenuit kon worden verwijderd en een nieuwe erin gekunsteld kon worden. Aan het eind het stuk plank weer teruggeplaatst en met een panlat vastgezet.

3 Maart: Het was hier vandaag best redelijk weer, Na eerst nog wat regen klaarde het op en vanmiddag was het best aangenaam buiten. Vanmorgen zijn we op bezoek geweest bij Marcelle, onze buurvrouw, die begin dit jaar naar een verzorgingshuis is verhuist in Bourmont, een plaatje 7 km verderop. Ze moest even goed kijken wie we waren, maar daarna brandde ze los. Ze heeft het zelfs nog over Niels gehad die afgelopen zomer nog met haar had gesproken. De meegenomen omslagdoeken vond ze prachtig en na er eentje gekozen te hebben, liep ze daarmee door het huis te pochen toen we haar naar de lunch brachten. We zijn denk ik een kwartiertje geweest, maar dat vond ze fantastisch. 
Vanmiddag nog naar Riekes en Elise gelopen om een afspraak te maken, maar die lagen met griep in bed, misschien dat we later deze week nog kunnen afspreken. Verder was er baanwielrennen op tv en heeft Ineke nog een appeltaart gebakken. Hiervan nemen we zo een stukje 🙂 

4 Maart: Niet zo’n lang berichtje, vandaag wat werk verzet in de badkamer (2 deuren aan gewerkt) en Ineke heeft een deur verder afgekrabd. Het was eerst nog wel aardig weer, zonnig met veel wind, maar vanmiddag begon het te regenen.
Het schaatsen hebben we gisteravond goed kunnen kijken via het internet, dat werkt goed. Het was zeker spannend. Morgen nog een dagje klussen en woensdag gaan we shoppen in Troyes en als we zin hebben ook nog zwemmen. 

5 Maart: Moesten wat kleine dingetjes hebben om door te kunnen, dus naar Neufchateau (30 km noord van Vroncourt) geweest vanmorgen. Tegen het middaguur waren we weer thuis en zijn we lekker bezig gegaan. Ineke heeft inmiddels 2 paar sokjes gebreid en is nu bezig met paar nummer 3. Ik kwam erachter de de lichtschakelaar van de badkamer in de weg zit voor het slot van de deur. Dus, die moet ik weer verplaatsen 🙁
Morgen gaan we naar Troyes, een dagje uit. Het huis warmt lekker verder op en het kost al minder hout om de warmte erin te houden.

6 Maart: Vandaag naar Troyes, outlet-shoppen. Echter, outlet is tegenwoordig ook geen echte outlet meer, maar meer gewoon iets goedkoper winkelen. Er zijn natuurlijk wel aanbiedingen, maar die kom je gewoon ook wel tegen. Het leuke is echter wel dat je alles bij elkaar hebt en lekker kunt neuzen. Uiteindelijk huiswaarts gegaan met wat kleine aankopen. Het leukste is denk ik  een jurkje voor Floor. 
Rond half zes waren we weer terug en konden we de kachel aansteken, het was 15 graden. Prima temperatuur voor de erwtensoep. Met een goed uurtje was de kou er weer uit en nu (2 uur later) begint het al weer heerlijk aangenaam te worden. Het waait hard buiten en het weer ziet er voor de komende dagen niet echt goed uit. Morgen willen we  gaan zwemmen in Vittel, dus de plannen zijn al weer gesmeed.

7 Maart: Onderweg naar Vittel voor ons wekelijkse zwemuitje, zagen we dit stukje mooie regenboog. Het was vandaag buiig weer, maar daar hadden we binnen niet zo veel last van. Ik heb in de badkamer de aansluiting van de badkraan in de muur gehakt en deze kan ik morgen aansluiten op het water om te kijken of ie dicht zit. Ineke vermaakt zich met breien, puzzelen en ontdoet een deur van de verf in blokken van 20 minuten.
In het zwembad was het druk, 5 banen voor de trainingen en 3 banen voor de recreant, wij dus. Maar het blijft een heerlijk bad om in te zwemmen. Nu weer thuis, 19.00 uur en de kachel weer aan. Pizza’s in de oven en de wijnfles ontkurkt. 

8 Maart: Lekker dagje, best aangenaam weer. Vanmorgen een stukje tuin weer bevrijd van onkruid en na het boodschappen doen binnen verder gegaan. Inmiddels ligt de waterleiding er voor het bad, op druk gezet. Als deze morgen nog niet lekt kan ik deze verder in de muur vastzetten. Ineke is aan de achterkant van de deur begonnen, schiet aardig op. Morgen al weer zaterdag, dagje van opruimen en dan zondag al weer naar huis. In het dorp is het rustig. Elise en Riekus zijn nog steeds ziek, dus die zien we een volgend keertje. Tot zover maar weer.

9 Maart: Vandaag een verrassingsbezoek gehad, maar aangezien we morgen weer thuis zijn, vertellen we daar dan wel meer over.
Verder opgeruimd vandaag, een pruimenboompje geplant en ingepakt. Geen bijzonderheden verder. Dus hou ik het kort, tot morgen.