september 2018

22 en 23 september 2018
Na het inpakken van de aanhangwagen en het tapen door Mau van Ineke zijn we rond 09.00 uur vertrokken op weg naar Heerlen, om daar bij de Oliemolen, een quilt winkel, te kijken of er nog wat tussen zat. Ze hielden er mee op namelijk. Een ronde ring en wat meters stof rijker gingen we snel door, om voor de regen uit te blijven. Dit lukte, want even na aankomst begon het licht te regenen.

In huis was het lekker schoon, hoewel je altijd tegen spinnen rag aanloopt, maar daar helpt   geen laatste schoonmaak tegen. Na het uitpakken  van de aanhangwagen een broodje met soep  gegeten en even rondje tuin gedaan. Er waren wat takken afgebroken en er lagen nog geen walnoten. De boom zit wel stikvol, maar hopen dat ze er de komende week uit willen, het waait nu wel hard genoeg.

Voor  vandaag had Ineke 2 marktjes gevonden, maar bij aankomst bleek geen van beiden door te gaan, of verkeerd gekeken  🙂  Wel was er een evenement met modelvliegtuigjes, maar zelfs dat leverde niets op, het waaide te hard. Dus zonder koopwaar naar huis terug en appeltaart bakken. Die zit er nu aan te komen, dus ga ik stoppen.
Ow ja, het tapen van Ineke is tegen de hooikoorts.

24 september
Het was gisteren al begonnen, maar ik heb griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, keelpijn, spierpijn en zweten. Dus het is rustig houden en pillen slikken. Ineke daarentegen vermaakt zich prima. Heeft een mooie krans gemaakt, altijd vrolijk op tafel en kwam met de eerste walnoot oogst naar boven. Er is nog erg weinig gevallen, maar ze zijn mooi.
Vandaag was het zonnig met een koude wind, maar dat gaat vanaf morgen beter worden.
24 graden op donderdag, dan hoop ik wel opgeknapt te zijn.

25 september
Met de griep gaat het al beter, dank voor alle adviezen. Het was een rustig dagje, Ineke heeft lekker in de tuin gezeten, zelf vond ik dat nog niets. Morgen maar eens opnieuw bekijken. Hier gaat het zonnetje langzaam achter de heuvel en hebben we de kachel aangemaakt voor de behaaglijkheid.

26 september
Vandaag was hier de dag van het pakje, zou het komen. Ineke zat al vroeg in de tuin om de postbode niet te missen en dat werd beloond.
Ondertussen kon ze mooi het snoeihout opbranden wat Mick en Niels uit de tuin hadden verzameld.

27 september
Vandaag een heerlijke dag in de tuin doorgebracht. Ineke quilten en fruit geoogst voor een appeltaart en gebakken, en ik heb  lekker gelezen (echt waar).
Vanmiddag toch even naar de dokter geweest, hen nog wel last van mijn keel, oor en hals. Maar er was niets geks te zien, dus gewoon uitzieken. Je betaald de dokter contant 25 euro en met de rekening op zak ben je weer klaar. Geen pin of zo, nee gewoon geld 🙂
Altijd een mooi gezicht is het kerkje tegenover het huis in de ochtendzon, dus bij deze.

28 september
Het was een prachtige ochtend. De zon over het glooiende landschap met laaghangende wolken, gaf een mooi plaatje. We zijn naar Coiffy gereden, een klein wijndorpje op 30km. Daar hebben we 9 flesjes wijn gekocht, uiteraard na ze te hebben geproefd. We nemen ze mee naar huis, dus….

29 september
Het was weer prima slapen. Aan de achterzijde van het huis heb je aanzienlijk minder gehoor dan aan de voorkant. De zon scheen weer lekker, alleen was er meer wind. Omdat Koos en Mirjam langs zouden komen op hun terugreis vanuit Zuid-Frankrijk gingen we vroeg boodschappen doen. Bij thuiskomst kwam de houthakker al  met zijn lading. Deze binnen gelegd, dus we kunnen er weer even tegen. Rond 12 uur waren Koos en Mirjam er, dat was zo als gewoonlijk gezellig.  Verder wat aan geklungeld toen ze doorreisden en hebben we nog kweeperen geplukt. Nu is het rustig en rozig van wederom een lekker dagje buiten of de rosé, zitten we nu lekker binnen.

30 september
Tis een beetje saai aan het worden, maar het was weer heerlijk weer. Vanmorgen naar een brocante geweest en wat dingetjes gescoord. Een waskom met lampetkan, laken, nachthemd en een servies voor Lotte en Niels.  Er was wel meer, maar we worden wat kieskeurig 🙂

1 oktober
1 oktober al weer. Het was hier vandaag wisselend bewolkt met regen en zon. Mooie dag om een begin te maken met de badkamer. Daar moet nog een plafond in en op de vloer moeten nog tegels komen en vloerverwarming. Tussen door kwam nog een m3 hout, dus de schuur ligt mooi vol. Ineke heeft de hele dag door geklungeld, in de tuin, quilten en lekkere Boef Bourguignon gemaakt. We vervelen ons dus niet en binnen is het lekker warm. Morgen zal niet veel anders zijn, de noten beginnen te vallen, maar nog niet van harte.

2 oktober
Het was vandaag een bewolkte dag, beetje aan de frisse kant, maar niet echt koud.
We hebben niet bijster veel te vertellen, anders dan dat Ineke een lekkere appeltaart heeft gebakken en ik het plafond in de badkamer erin heb zitten.
Nu kan de afwerking daaraan beginnen, maar dat is voor het voorjaar, denk ik zo.
Mijn keelpijn gaat langzaam verder over, alleen ben ik ontzettend schor, dus praten wil niet zo lukken.
Morgen wordt beter weer verwacht, dus dan gaan we maar eens lekker naar buiten.
Morgenavond laat arriveren Joke en Roel, ze blijven tot zondag.

3 oktober
Het was wederom een wat bewolkte dag, met een beetje regen af en toe. Maar vanaf nu moet het weer een aantal dagen erg mooi worden.
We zijn naar Chaumont geweest en hebben wat boodschappen gedaan. 4 leuke borden, een mengkom en en tegelsnijder. We kunnen er weer even tegen.
Roel en Joke verwachten we rond 22 uur. Zullen wel even moeten wennen 🙂
Ow ja, even een parkeerkaartje kopen doe je bij dit apparaat.

4 oktober
Joke en Roel waren er gisteravond rond 22.30 uur. Ze hebben prima geslapen en werden vrolijk gewekt door de vroege arbeiders over de weg. Vandaag was het heerlijk weer en heb we jn de tuin geklust en een mooie trap aangelegd.

5 oktober
Vandaag rustige dag, Joke en Roel hebben de omgeving verkend en zijn nog niet terug. Ineke heeft in de tuin gesnoeid en ik heb me bezig gehouden met de trap naar beneden en de deur. Het was een heerlijke dag, morgen nog eentje is de verwachting. Gisteren heeft Ineke nog nieuwe borden gekocht. Vrolijk en gezellig om van te eten.

6 oktober
Beetje later dan gewoon, maar we  zijn met terug van een marktje in Bourmont, 7 km verderop, waar we hebben gegeten wat pot schafte. In detail vertellen we dat nog wel, maar het was mooi weer en gezellig.

7 oktober
Roel en Joke zijn rond 11 uur vertrokken, waarna wij nog even bij een Vide Maison zijn wezen kijken, maar dat was te commercieel ingericht en dus te duur.
Thuis gekomen zijn we lekker de tuin in gegaan en zijn we lekker gaan opruimen. Het fikte behoorlijk en er is dan ook een hoop weggebrand. Het was lekker weer en dat ziet er voor de rest van de week ook zo uit. We vermaken ons prima.

8 oktober
Het is 8 okt en het lijkt nog steeds zomer. Weer een heerlijke dag om buiten te zijn, maar dan komen we binnen niet verder. Na wat ochtend boodschappen is Ineke de tuin in gegaan en ben ik begonnen met de voorbereiding voor de badkamer vloer. Verder is hier alles rustig en vermaken we ons prima. Als iemand een houten tuinhark met houten punten ziet in de aanbieding, laat het me weten, want die mis ik hier nog.
Hieronder een foto van het toetjes vak bij l’Eclerc, de supermarkt. Let wel: allemaal toetjes, aan 2 kanten.

9 oktober
Het is al weer dinsdag en wederom, na een mistige start, mooi weer. We hebben ons dan ook prima buiten vermaakt. Ik ben bezig een staldeur te maken die beter afsluit en Ineke struint de tuin verder af en snoeit alles wat ze tegenkomt.
De noten beginnen nu gestaag te vallen en ze zijn mooi vol.
Morgen wordt een dagje tegels leggen on de badkamer, heb net de vloerverwarming erin geplakt. Maar eens zien of dat dat een beetje gaat lukken.

10 oktober
Fantastisch weer. Maar ik heb badkamertegels gelegd, dus weinig er van gemerkt. Ineke heeft de tuin bewaakt, de bofkont. Morgen opnieuw mooi weer, dus dan maar weer lekker naar buiten.

11 oktober
Weer een fantastische dag. En dan valt er weinig te melden. We zijn lekker buiten bezig en zitten nu na het eten aan de koffie. De kachel aan, en lekker onderuit. Er is nog wel een vergadering in het dorp over het stoken, maar we zijn nog heen lid. Het schijnt dat er nieuwe regels van de douane zijn, maar die lezen we dan wel. Ineke heeft nog wel een boom omgelegd, met de handzaag.

12 oktober
De koe,
Achter ons ligt een boerderij met o.a. koeien. Vanmorgen toen ik in de tuin kwam was de boer bezig een koe op de benen te helpen, maar de koe had er geen zin meer in, leek.
Met de trekker, een band om het lijf en dan liften. Het lukte echter met de trekker niet. De boer kwam met een Mammoet, groter en sterker dan de trekker en na veel vijven en zessen stond de koe op de poten. De boer haalde water en hooi en de koe begon te eten. Echter het staan koste te veel moeite en de koe ging door de voorpoten en even later lag ze weer. Om 18 uur hief het nog zijn hoofd op, maar hoe het er mee afloopt, ….

Dat is het boerenleven en daar zitten we dan middenin. We zijn de hele dag in de tuin geweest, we hadden 2 vuren aan de gang, en besloten om 17 uur pizza’s te halen. Echter, de pizza baas had er geen zin in en was niet open. Dus toen zelf maar afgebakken, verse pizza, best lekker.

Toen ik even naar buiten ging in de tuin had ik ineens vriendje. Een enorme hond, me zacht bijtend in de pols, bleef om me heen. Hij, Marcus, bleek van  Cedric te zijn en hoorde op de boerderij 400 meter verderop. Hij was blijkbaar via de weilanden achter onze tuin ingelopen en vond het wel gezellig. Cedric kwam hem halen en Marcus ging weer weg, hoe hij was gekomen. Verder was het rustig 🙂 Morgen dagje opruimen, naar de stort en afronden.

13 oktober
Het zit er weer op. Nog een nachtje en dan reizen weer naar het Eerbeekse. We hebben ongelofelijk geboft met het weer, zelf nu zitten we nog buiten en gaan Bbq’en. Alles een beetje afgerond vandaag en morgen inpakken en naar huis. De koe heeft het niet gered. Ik kan er ook niets aan doen, het was haar tijd. Vanavond voetbal, misschien dat we hier kunnen kijken.