Mei – Mick (2015)

Een weekeinde proberen met onze kleinzoon Mick. Hij is nu ruim 2,5 jaar oud en we voelen ons vertrouwd genoeg met elkaar om deze “uitdaging” aan te gaan.

Zaterdag 2 mei vertrokken we richting Vroncourt en met een bezoek aan de glijbaan en een supermarkt onderweg waren tegen vier uur op ons adres. Mick wilde gelijk kijken of zijn bed er nog stond waar hij met de kerstdagen in had geslapen. Hij wist het allemaal nog precies. Na het avondeten een aantal buurman & buurman uitzendingen bekeken en toen naar bed. Dat ging allemaal prima.

Zondag morgen aan het klussen, maar dat gaat toch iets minder gemakkelijk met zo’n kleine dreumes om je heen en dat lag niet aan Mick. Dus maar een beetje aan geklungeld en rond het middaguur naar de markt in Bourmont. Door de regen viel het allemaal wat tegen, maar de de eendjesviskraam was er gelukkig en Mick mocht 11 eendjes hengelen. Dat ging niet snel genoeg, dus toen maar met 2 handen werken. Eendje pakken en aan de hengel prikken, zo was het net of je hem had gevist. Eindresultaat, altijd prijs en opa adviseerde een geweer met plastic pijltjes. Deze ging niet meer uit zijn handen en alles werd beschoten.

2015-05-03 13.33.11Bij terugkeer zijn we de schommel gaan ophangen op de zolder en had ik priklampjes die we langs de balk hebben gehangen. Het schommelen ging fantastisch hoog en hier kon hij geen genoeg van krijgen.

2015-05-03 10.59.49

De kwaliteit laat wat te wensen over, maar je ziet nog wel het lichtschijnsel van zijn hoofdlamp.

Op maandag was het weer beter, droog en zijn we de tuin ingegaan. Met bosmaaier en kettingzaag zijn we even lekker bezig geweest. We hadden in de supermarkt een pizza gekocht om deze in het vuur af te bakken. Echter, Mick vond dat dit gewoon in een oven moest en vertikte het om een hap te eten.  ’s Avonds in zijn eigen bad voor de tv nog wat gegeten en toen naar bed.

2015-05-02 19.15.52

 

Op dinsdag 5 mei naar huis terug. Het was een heerlijk weekeinde en zeker voor herhaling vatbaar.

2015-05-04 08.32.00