Fosse Septic ’15

Vrijdag 7 februari vertrokken we, met een griep onder de leden, naar Vroncourt.  De komende week zou de fosse septic worden geplaatst en dat is een behoorlijke klus. Maandagochtend kwam de trailer met tractor erop voorrijden en even later werd er al aardig in de tuin rondgebanjerd.  Achter het huis werd een aarde wal aangebracht, zodat een terras aangelegd kon worden. Alles horizontaal en met textiel onder de nieuw aangebrachte laag grond/grind, werd alles stevig aangerold. Aan ons om het nu verder af te maken.

terras

Hierna ging het verder in de tuin en werd op dinsdag middag de tank geplaatst en was inmiddels de afvoerbuis het huis ingebracht. Met het uitgraven van het grindbed zou vrijdag dan ook een einde komen aan de werkzaamheden.

tank

Dit hebben we echter niet meer meegemaakt, want Ineke had inmiddels in het ziekenhuis gelegen en bij thuiskomst werd door de huisarts een vermoeden uitgesproken dat een virus een zenuw in het gezicht te pakken zou hebben gehad. Een verhaal op zich, dat op verzoek nog wel een keertje wordt verteld.

bouwput

We zullen snel nog weer terug gaan om het e.e.a . af te ronden.

Aardig was dat Weli op vrijdagavond eveneens arriveerde en met hem heb ik op zaterdag (in de kou) gaten geboord met een waterboor. Hierdoor kon de afvoer mooi binnenkomen.
Vanwege de grieptoestanden is hij zaterdagavond na het eten weer huiswaarts gereden.

Woensdag 18 februari van Eric Castenetto bericht ontvangen, dat de plaatsing is afgerond en dat door La Maire Gisele Ladier goedkeuring is verleend. Hieronder het resultaat.

P1040437