Gerookte kip met appel

Ingrediënten

  • Kip (1 a 1½ kg)
  • grote appel
  • olijfolie
  • foelie (= specerij van gedroogde zaadmantel rond muskaatnoot). Indien geen foelie beschikbaar kan men ook nootmuskaat gebruiken.
  • 2 tl massala (=hindoestaanse kerrie)
  • peper en zout
  • Jack Daniels snippers

Bereiding

  1. Steek de Cobb (8briketten) aan en laat deze 20 minuten voorverwarmen.
  2. Bestrooi de kip van binnen en buiten met de massala, peper en zout.
  3. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij hem op maat van de buikholte van de kip.
  4. Leg de foelie en de appel in de buikholte van de kip.
  5. Bind de kip dicht.
  6. Bestrijk hem ruim met olijfolie.
  7. Gaar de kip in 1 a 1½u op het rooster in de Cobb.
  8. Doe het laatste kwartier een handje vol vochtige Jack Daniels snippers op de kolen. Lekker met rijst en grove appelmoes.