2021

Zaterdag 6 november

Hoewel er nog voldoende hout voor ons aanwezig was, toch nog 1,5 kuub besteld voor als Meike en Niels na de kerst nog willen gaan. Je moet het op voorraad hebben en om 09.30 uur kwam de aanhangwagen van Gerard voorrijden. Kwartiertje later was de voorraad aangevuld en is het, omdat het voor het raam is opgestapeld, donker in de schuur.
Ineke’s project was bijna klaar toen er wat verf meekwam met het lakken, dus inmiddels gerestaureerd en misschien dat Meike het straks even wil aflakken, klaar.
Nu lekker bij de kachel, opgeruimd en al vast wat voor morgen ingepakt, eveneens klaar. Het eten in de oven, buiten donker en morgen naar huis. Het wordt niet vroeg, want het water moet eraf etc.

Vrijdag 5 november

Het muisje in de schuur heeft zich dood gevreten aan mijn muizen voer. Ik hoor en zie niets meer. Je ziet wel veel lieveheersbeestjes in een winterslaap verscholen zitten, maar die doen geen kwaad. Ineke heeft haar kunstwerk afgemaakt, daar zal ik morgen een foto van sturen, is nu te donker voor. Ow ja, gisteren heeft ze ook nog het IKEA keuken blad in de olie gezet, flesje denk ik leeg en de olie druipt er van af. Maar met een beetje deppen is het allemaal weer te gebruiken. Zelf  onder het badkamer raam een gat gedicht, wilde ik al langere tijd doen. Verder met Biba gelopen en op onderstaande foto zie je hoeveel stenen er in het land zitten die steeds mee naar boven komen bij het bewerken ervan. Dit zijn allemaal kleintjes, maar er zitten ook echte grote tussen. Het was lekker weer om een stukje te lopen en Biba lijkt het al beter vol te kunnen houden. Nu iedereen onderuit, de avond is gevallen.

Donderdag 4 november

Ineke’s staphorster stip-werk nadert zijn einde, ik mag bijna een foto plaatsen. Dus nog even geduld betrachten 🙂
Vandaag een nieuw opstapje gemaakt voor bij de trap, die is nu aan het drogen en gaat er morgen tegen aan geplaatst worden. We spraken de zoon van onze overbuurvrouw, zij had haar bovenbeen gebroken en kon nu niet meer door het verzorgingshuis stiefelen. Maar verder ging het nog aardig goed met haar. Het begint hier kouder te worden, vanmiddag een rondje met Biba gelopen, maar als boven op de hoogvlakte komt waai je aardig weg. Verder geen nieuws, misschien morgen meer.

 

Woensdag 3 november

Wisselend bewolkt en regen, maar dat kun je verwachten rond deze tijd van het jaar. De keuken kleurt leuk op met de rode tegeltjes en deze zijn nu gevoegd en gekit. FF laten drogen en dan kan morgen weer worden ingepakt. Ineke’s stip-werk nadert geleidelijk aan het einde, hoewel vandaag een klein foutje en je moet weer opnieuw beginnen en je arm schoonmaken 🙂

Verder was het opstapje naar boven ver heen en deze heb ik toen weggehaald. Daar kwam genoeg rotzooi onder de trap vandaan, maar dat is nu opgeruimd. Door de jaren heen, en dat zijn er nog al wat, is het met het schrobben van de vloer nat opgetrokken, dus er was wel het een en ander aangetast/vergaan. Gelukkig wordt er niet zo veel meer geschrobd, dus een nieuw  opstapje zal weer jaren meekunnen.  Vanavond voetbal op de tv en nu eerst mezelf maar eens schrobben. De kachel brandt, dus in de kamer is het zo weer lekker warm.

Dinsdag 2 november

Bijna vergeten een stukje te schrijven over vandaag, maar het kan nog net. Het is 22.44 uur en zijn vandaag op pad geweest naar Langres. Drie kwartier rijden naar het zuiden. Even de stad zelf nog in geweest, maar behalve de ijzige wind was daar niet veel te halen. Toen door naar buiten de stad gelegen winkelcentrum. Hier is alles wel open en zijn de vakken vol. Ineke vond nog een BH van Naturana bij L’Eclerc, de supermarkt. De foto heeft ze nodig voor de winkel om te bestellen, is een BH met voorsluiting.
Op de terugweg in Montigny iets wezen eten en eenmaal thuis de tegeltjes in de keuken gevoegd. Nu maar slapen, morgen gezond weer op.

Maandag 1 november

Regen en zonneschijn, maar niet meer echt lekker buiten. Dus voornamelijk binnen bezig geweest. Ineke met haar tafel en ik in de keuken. We hadden al heel lang tegeltjes liggen voor boven het aanrecht en die zijn er vandaag opgekomen. Hopelijk blijven ze zitten, anders moet het morgen nog een keertje. Verder op het rondje met Biba kwam ik enkele jagers tegen, want dat gebeurt hier nu volop. Opa, zoon en kleinzoon, dus het wordt er hier met de paplepel ingegoten. 

0

Zondag 31 oktober

Lekker een uurtje langer geslapen, het was in ieder geval al licht vanmorgen. We hadden het plan om in Langres naar een kerstmarkt te gaan, maar bij nader inzien bleek het in een hal te zijn en daar hadden we niet zo veel zin in, met al die maskers en covid-19.
Dus lekker in huis voetbal gekeken en Ineke is doorgegaan met stippen zetten. Hieronder op een foto zie je het gereedschap van een staphorster stip-werkster. 
Met Biba een “groot” rondje gelopen, eerst de berg op en dan heel langzaam weer afdalend terug. Je moet dr echt aanmoedigen om boven te komen, maar eenmaal weer thuis kan ze aardig kwispelen voor een koekje. Het jachtseizoen is hier al even aan de gang, dus op de gebaande wegen/paden blijven is wel aangeraden. Het is nu 18 uur en buiten is het hartstikke donker al, de winter komt er aan.

 

Zaterdag 30 oktober

Dag en nacht verschil met gisteren, regen regen regen. Maar binnen warm en droog, dus geen probleem. Niet erg veel gedaan, beetje stippen en de binnenhuis antenne voor de tv een vaste plek gegeven. Een klein ommetje met Biba en verder rustig aan. 

Vrijdag 29 oktober

Niet mistig, maar lekker helder weer. Dus eerst weer boodschappen gedaan en daarna dingetjes. Er waren aan de straatkant 2 ruitjes gebarsten, al een lange tijd, maar bij eentje liet het plakband los, dat was helemaal vergaan. De wind blies naar binnen en zo ook de vliegen. Ik had nog wat glas liggen en heb deze op maat gemaakt en toen de oude ruitjes eruit waren, de nieuwe teruggeplaatst en met stopverf vastgezet. Hopelijk zitten ze er morgenvroeg nog in, dan zal de stopverf het verder wel houden. Daarna onkruid gebrand, weet niet of het helpt, maar altijd wel een beetje denk ik zo maar. Tot slot in een watervat, een gat geslepen met de slijptol. Dit watervat moet uiteindelijk een buitenkachel worden.
Ineke heeft zich over de inwendige mens ontfermt en is verder gegaan met haar design Staphorster stip-werk. Ik heb er een foto van bijgedaan.
Biba vermaakt zich met lekker slapen, elke dag zeven dagen ouder bij een hond en dat is te merken.  

Donderdag 28 oktober

Mistig was het vanmorgen tot laat in de ochtend, maar daarna scheen het zonnetje en zijn we nog even om het huis geweest. De walnoten zijn gevallen en die vond Ineke niet echt meer, wel een emmertje appels geplukt, dus dat wordt een lekkere appeltaart (hoop ik).
Bij de supermarkt waren de whiskey’s in de aanbieding, deze niet te dure gekocht om te proeven. Zal morgen de winnaar bekend maken. Tijdens het wandelingetje met Biba kwam ik dit bord van Louise Michel tegen, ze zijn hier wel trots op haar. 
Ineke heeft wat losse tekeningen gemaakt voor haar Staphorster stip-werk. Ze zal binnenkort wel los gaan. Zal dan een foto maken.

Woensdag 27 oktober

Ietwat later vertrokken door het bloed-rikken van Ineke waren we rond 18 uur in Vroncourt. Alles in orde, de aanhanger uitgeladen en snel de kachels aan. Inmiddels is het al lekker warm. Wel waren we het dekbedovertrek en de lakens vergeten, maar de wasmachine staat al aan en de droger moet vanavond ook nog aan het werk. Biba was er bij de supermarkt even uit bij de supermarkt en gaat dan lekker liggen rollen in het gras, dus dat doet ie op de foto.

17-22 oktober

Maureen en Jeroen hebben een aantal dagen in Vroncourt doorgebracht en hun weekje afgesloten met een weekeinde Parijs.

Zaterdag 25 september

Het weer slaat langzaam om, vanmorgen geen ochtendzonnetje om in te ontbijten. Later kwam hij wel te voorschijn en hebben we er ook nog wel lekker in gezeten. Ineke heeft een plakkerige tafel waar ze veel aan werkt afgeschuurd en opnieuw in de verf gezet, zwart. Later gaat ze dit met stopwerk versieren. Weggooien kan altijd nog, nietwaar!?
Zelf heb ik in de schuur een wand dichtgemaakt. Deze lag al lang open vanwege de leidingen in de badkamer. Bedacht me net dat er nog een föhn moet komen, dus hij moet nog weer een stukje open. Inmiddels is het etenstijd en is de bewolking toegenomen. Morgen vertrekken we naar huis, maar niet zo vroeg als anders. We nemen ons voor het eens rustig aan te doen en niet om 8 uur al in de auto. Dus het wordt wat later eer we thuis zijn.
Ik heb de Lord of the Rings gekeken, iets wat ik al 17 jaar van plan was, nietwaar Jeroen.

Vrijdag 24 september

Wederom strakblauw en mooie mist in het dal. In de auto naar Neufchateau om een kachelpijp te halen. Blijkt dan toch als je in de winkel staat net even allemaal anders dan je je voorstelde te gaan kopen. Uiteindelijk met buizen en bochten terug. Ineke was niet mee en zat lekker in de tuin te haken, met Biba aan haar zijde.
Met passen en meten, een beetje slijpen aan de oude kachel, zit er een buis op. Maar het wordt allemaal heter dan je denkt en helemaal safe voelt het niet. Maar de kachel is zachtjes aan geweest en hij doet het.
Nu is het rond achten en de vuilnismannen hebben net de bak geleegd, ze zijn hier altijd laat. Morgen al weer het laatste dagje, we hebben geen plannen. In en rond het huis is het prima.

Donderdag 23 september

Een hele mooie ochtend om wakker te worden. Boven de Maas hing dikke mist en daardoor leek het helemaal of je boven de bergen zat, wel met enige fantasie, maar toch. Al snel zaten we in de auto op weg naar Vitel, op zoek naar een kachelpijp en een portemonnee. De portemonnee is dit keer wel gelukt, maar de kachelpijp is nog wel een dingetje. Het moet wel veilig. Vanmiddag zijn we in de tuin bezig geweest en nog verder opgeruimd. Een kip op de Cobb voor het avondeten en nu is het badder tijd. Ow ja, de eerste zijn gevallen.

Woensdag 22 september

Mooi weer om wakker te worden en het ochtendzonnetje je te laten opwarmen. We zouden met de auto 60km verderop het besproken kacheltje ophalen en zo geschiedde. Leuke rit en aardige mensen die even meehielpen het kacheltje in de auto te zetten. 
Eenmaal weer thuis ruimte gemaakt onder het afdak en met wat moeite de kachel uit de auto gehaald en geplaatst. Hij staat mooi, nu alleen nog twee mooie, lekker zittende stoelen erbij.
Het was verder een heerlijke dag om buiten te zijn. Morgen weer, en dan ook op zoek naar een kachelpijp.

Dinsdag 21 september

Vanmorgen al vroeg bij de gedistantieerd, soort Brouwer, wezen kijken naar een regengoot. Die hadden ze wel maar dan zou het een kostbaar goedje worden voor een afdak. Dus in de auto naar Neufchateau en daar bij een grote bouwmarkt een pvc regengoot gekocht. Had ook nog wat andere dingetjes nodig, dus dat waren meer vliegen in één klap.
Vanmiddag heerlijk in de buitenlucht het afdak uit elkaar gehaald, want ik had de pannen vastgeschroefd en die moesten er toch eventjes af. Daarna de pannenlat verplaatst en de goot aangebracht. Al met al een aardig klusje, maar hij zit erop. Nu maar hopen dat ie afloopt naar de goede kant 🙂
Ineke heeft zich kwaad gemaakt over het onkruid en is met de snoeischaar in de weer geweest, toen dat bijna klaar was, is ze met de rugzak van Floor verder gaan haken. En zo ging de dag voorbij en zitten we nu weer lekker binnen bij de kachel. Onder het afdak is het net te koud, maar Ineke is aan het onderhandelen op de franse marktplaats over een kachel. Gaan het zien.

Maandag 20 september

Vanmorgen boodschappen wezen doen en tuinhandschoenen gekocht waarmee je i.i.g. brandnetels kunt trekken zonder deze in je hand te voelen branden. Tevens wat elektra voor de overkapping en gewoon boodschappen voor het avondeten. We hadden niet zo veel nodig, maar er even uit is altijd welkom. Vanmiddag begon het behoorlijk te regenen, maar toen zat het meeste “werk” er al op. Biba wordt met de dag ouder, komt steeds moeilijker overeind lijkt wel en de trap op is een hele klus en zonder duwtje haalt ze boven niet. Maar ja, als er iets te eten valt vergeet ze haar klachten en sprint ze zelfs nog een beetje. Nu ligt ze uitgeteld op een slaapzak, vindt ze lekker liggen.

Zondag 19 september

Vanmorgen regen, en dat hield best een tijdje aan. De hele dag bewolkt, dus in huis gebleven tot het avondeten. Dan is het afdakje best wel lekker. Dus niet zo veel te melden, kaarsenstandaards voor onder het afdak gemaakt en Ineke is bezig geweest met een tas voor Floor. Lekker rustig en dat is ook geen probleem. Op naar morgen.

Zaterdag 18 september

Vandaag naar Chaumont, half uur rijden. Ineke is op zoek naar een goede portemonnaie, uit die ze nu heeft kan het geld zo maar uit vallen en dat moeten we niet hebben 🙂
Het was lekker weer en ruig druk in de stad, er was markt en de terrasje zaten al aardig vol met drinkende mensen, om half elf in de ochtend. Dat maakt hier niet zo uit.
Uiteindelijk, na verschillende winkels te hebben bezocht, is er geen goede vervangende portomonaie gevonden, dus de oude moet het nog even volhouden. 
Na een bezoek aan de supermarkt zijn we huiswaarts gekeerd en hebben we lekker in de tuin gezeten en nog wat gewerkt en later nog avond gegeten.  NU is het bedtijd en hebben we binnen de kachel opgestookt. Zo lekker onderuit en een serie verder kijken. 
In de supermarkt engelse chips gekocht, met zeezout en azijn, is eens wat anders.

Vrijdag 17 september

Vandaag een tuinman, onkruid branden, bosmaaieren en brandnetels trekken. Het was heerlijk weer, dus geen straf om buiten te zijn. Voor Biba hadden we een kam meegekregen vab Meike, maar daar lijkt geen einde aan te komen, wat een haren. Vanmorgen het goede bericht dat de NIPT test goed was, dus een mooie aanvulling op de echo van gisteren. Verder weinig te melden. Oh ja, een hele mooie zonsopkomst vanmorgen.

 

Donderdag 16 september

Reneé en Ella-Nora hadden prima geslapen, maar waren vroeg wakker. Zo gaat dat met kleine kinderen. Nadat ik bij de bakker lekkere croissants had gehaald en deze hadden opgegeten, zijn ze richting Arnhem vertrokken. Een hele reis toch nog, maar laat in de middag kregen we een berichtje dat ze weer heelhuids waren overgekomen.
Zelf hebben boodschappen gedaan en doet de kraan van de wastafel het en hangt de spiegel. Alleen nog even de waskom vastzetten en dan hebben we zelfs een wastafel in de badkamer 🙂
Nu zit ik nog lekker buiten onder het afdak en neemt Ineke een bad, het was lekker weer vandaag. Jeroen appte nog dat het met de 13 weken echo allemaal voorspoedig gaat. Mooi om te horen. Op de foto frambozen die naast de vijg staan. Deze geven meer vruchten dan de vijg, namelijk geen één 🙂

Woensdag 15 september

Vandaag op Mick’s verjaardag naar Vroncourt gereisd. Gelukkig voor hem was de verjaardag al gevierd en had hij de cadeau’s al binnen. Onderweg naar de snelweg moesten we nog even remmen voor een overstekend everzwijn en verderop de regen, veel regen, trotseren, maar het einddoel was rond drie uur bereikt. Geen bijzonderheden rondom huis. Het bed verschoont voor Reneé en Ella-Nora en wachten tot ze kwamen. Even na vijven konden we ze begroeten en na een rondleiding hebben we lekker gegeten. Best allemaal spannend zo’n huis en mensen die je heel lang niet hebt gezien en eigenlijk ook niet kent dus. Maar het ijs breekt al een beetje 🙂 Morgen reizen ze verder naar huis.

Vrijdag 20 augustus

Vandaag in de tuin gewerkt. De omgevallen bomen zijn nu klein gemaakt en liggen in een nieuw gemaakt opslag hok. We hebben net het eten op, BBQ en zijn nu aan de koffie. De hagedissen en muisjes rennen over het pad heen en weer en is leuk om te zien. Zijn er wel veel, of het muisje moet heen en weer rennen 🙂
Vanavond gaan we Jupiter kijken, staat in een lijn met de zon, komt zelden voor. Laat de duisternis maar vallen.

Donderdag 19 augustus

Vandaag culturele dag en wel naar het museum van de Gaulle in Colombey les deux Eglises. Ik was er al twee keer geweest, maar vandaag was het heel rustig en dat was prettig. Jeroen kon zijn geschiedenis hart ophalen en hebben we er ook een beste tijd doorgebracht. Op de terugweg in Montigny bij een nieuwe keten een broodje Kebab gegeten en dat was lekker. 
Bij thuiskomst is Jeroen de stapel hout aangevallen en daar is bijna niets meer van over.


 

Woensdag 18 augustus

De boeren hebben aardig doorgewerkt, maar Jeroen had goed geslapen. Het is vandaag en een bewolkte en miezerige dag. Jeroen wilde de tuin in en de boom in stukken zagen en naar boven brengen. Ik heb me rustig bezig gehouden met de wastafel. Dus na een stukje hardlopen vanmorgen zijn we ieders onze gang gegaan en nu is het mooi geweest. Jeroen zit in bad en ik even onderuit om dit te schrijven, het is 18 uur. Straks een hapje eten en vanavond denk ik voetbal kijken. Morgen doen we een cultureel dagje, met twee opties, Dijon of de Gaulle. We laten het weten morgenavond, wat het geworden is.

Dinsdag 17 augustus

Vandaag zijn Joyce-Barte-Hilde en Janneke op visite geweest. Ze zijn op de terugweg van hun vakantie en we hebben samen lekker gegeten en gekletst. Bart had een drone en heeft filmpje gemaakt, maar die komt later onze kant op.
Vanmorgen heeft Jeroen nog gebosmaaierd en heb ik verder onkruid gebrandst, dus wat dat betreft niet veel anders dan gisteren. Morgen weer een dag, gaan vrolijk verder.

Maandag 16 augustus

Vandaag aangekomen met Jeroen. We gaan een weekje klussen en vakantie houden. De tuin is al weer grotendeels gebosmaaierd en het onkruid op het pad al weer een heel stuk verbrandt.
Geen rare dingen nog ontdekt, maar wie weet.
Morgen komen Joyce, Bart, Hilde en Janneke voorbij, zij zijn op de terugweg van vakantie. Gezellig bijpraten.


 

Zondag 11 juli

Weer geen grote prijs in de staatsloterij, maar ja, wat moet je er ook mee. Rondrijden in je nieuwe sportwagen en dan zeggen “ik heb een stukje gereden”, of onkruid weghalen en  dan zeggen “dat is mooi opgeruimd, dat heb ik mooi gedaan”
Het geluk zit hem in de kleine dingen.
Morgen weer naar huis, we willen niet te laat vertrekken, dus hopelijk is de wedstrijd Engeland-Italië gewoon na 90 minuten beslist. Vandaag de tour uiteraard gekeken, was een mooie etappe en zeker een gebied om nog eens te gaan fietsen. Je moet te wensen over houden, niet waar? A demain.

 

Le Tour de France

Zaterdag 10 juli

Mooi weer, dus ….boodschappen doen en de tuin in. We voelen al onze spieren inmiddels wel, maar dat is gezond. Het vuur was nog voldoende warm om door te stoken. Dus wat brandbaar spul erop en dan wat zuurstof erbij en het gaat gewoon verder. Af en toe door de verse bladeren zwarte walm, maar daar maalt men hier niet om. Het avondeten bestond uit stokbrood, spekjes, zuurkool en worst, een echt Duits eten. 

een hond is al weer aardig gewend
worst met zuurkool en spekjes

Vrijdag 9 juli

Vandaag eigenlijk hetzelfde als gisteren. Boodschappen en de tuin in, onkruid trekken en hout wegzagen en opbranden. Het was er heerlijk weer voor en af en toe een beetje uitrusten bij het vuur doet wonderen. Ineke is op alle fronten bezig en zo vermaken we ons prima en zitten we lekker onderuit op de bank. Morgen zal denk ik weer niet anders zijn, maar we voelen ons er goed bij. 

de appelboom is gekortwiekt, deze staat links vooraan

Donderdag 8 juli

We waren laat wakker, maar het was dan ook niet vroeg gisteravond met Denemarken-Engeland en de verlenging. Wisselend bewolkt vandaag en kans op een buitje. Het was echter lekker weer en na het boodschappen doen zijn we de tuin ingegaan. Boven was er nog een boom geknakt en die had zich verweven in de hazelaar. De zaag erop en de takken naar beneden gezeuld en verbrand. Alles is dan ook zo weg. Slechts enkele spetters regen kon de pret niet drukken. Inmiddels gedoucht en gebadderd zijn we weer schoon. Morgen wordt mooi weer verwacht, dus gaan we nog maar even vrolijk verder in de tuin.

brandnetels trekken

Woensdag 7 juli

Lekkere dag vandaag. Vanmorgen is nog mistig, maar het klaarde snel op en we besloten om lekker in de tuin te blijven. Hier viel nog een boom op te ruimen, die was in het najaar omgegaan. Inmiddels groeit er dan van alles in en omheen, maar als je eenmaal een begin hebt, dan zaag je alles er met chirurgische precisie tussen uit. En als dan eenmaal het vuur brandt, kun je ook lekker alle takken opbranden en ben je ze mooi kwijt. Net de finish van de tour gekeken, blijft leuk om te zien hoe hard ze de Ventoux op fietsen en ik daar tegen aan heb geploeterd. 

in het zonnetje
De walnoot tak zou tegen de vliegen moeten helpen
Dit moet dus worden opgeruimd

Dinsdag 6 juli

Biba wilde vanmorgen niet van de bank komen, zo regende het buiten. Honden hebben dat feilloos in de gaten. Waarvoor ze wel in de benen kwam was het yoghurt-bakje dat ze uit mag likken. De weer radar laat zien dat het voorlopig nog wel even regent en we zullen dan zo eerst meer boodschappen doen. We overwegen om nog even met de caravan naar de Vogezen te gaan voor twee nachten, kunnen we nog even oefenen met de caravan en een rondje fietsen. Maar dan moeten we wel aardig weer hebben, anders is het de moeite niet waard. 
In de middag klaarde het wat op, maar echt warm en aangenaam is het buiten niet. Ik heb het bad afgekit en Ineke is bezig het huis in de quilt te maken. Die loopt dus steeds even naar buiten om te kijken hoe het er uit ziet in het echt. Echt zin om naar de Vogezen te gaan hebben we vandaag nog niet gekregen, maar wat niet is kan nog komen.

prima om in te badderen

Maandag 5 juli

Regen vanmorgen, miezer weer. Wel weer om prima bij uit te slapen. Klusjes dag. Trapleuning naar zolder gemaakt, afdak verstevigd, caravan gewassen en Ineke gehaakt, gepoetst (niet veel alleen de vensterbank :), 30 brandnetels getrokken en geappt met Floor en Mick. En nu is het al weer bijna bedtijd, wat gaat de dag snel.

klein hout verbrand, mag niet in de kachel
Lijkt al weer op wat het moet zijn

Zondag 4 juli

Wederom goed geslapen, Koos ook 🙂 
Koos ging na het ontbijt op weg naar huis en wij hadden 3 brocantes (marktjes) af te lopen, op zoek naar….dat weet je maar nooit. We kwamen thuis met een klein serviesgoed, een wandkastje voor onder het afdak en Barbie kleertjes. Het weer was wisselend en op 2 van de 3 marktjes was een mondkapjes verplicht. Een stokbroodje met een worstje heeft onze trek gestild en rond 13 uur waren we weer thuis. Nu zitten we lekker buiten en genieten we van het weer en staat de BBQ te loeien.

Stokbroodje worst
3 euro

Zaterdag 3 juli

Vanmorgen boodschappen gedaan, een nieuw zeil gekocht voor de caravan en nog wat spulletjes.  Zo komt er langzaam weer wat voorraad in huis. Thuis de ladder op en het restant van het dak erop gelegd, ze waren 2 pannen vergeten te leggen.  Aansluitend nog wat gebosmaaierd en de boel aan kant gemaakt. Koos was er rond kwart over vijf en dus is het nu wat later dat ik dit schrijf. Morgen gaan we wat marktjes bezoeken en Koos gaat dan naar huis.

2 pannen vergeten

Vrijdag 2 juli

Vandaag laat wakker, 08.30 uur. Lekker geslapen wederom en de buitenlucht doet denk ik ook haar werk. Brood gehaald in Bourmont bij Agnes, ben op de fiets geweest, heerlijk weer en een leuk ritje. Bij thuiskomst de lekkere broodjes gegeten en toen weer de tuin in. Ineke heeft zich weer bekommerd om het kleine werk en ik heb de paden schoon gebrand. Nog wel een beetje moeten blussen, want als eenmaal het droge gras vlam vat naast de paden, gaat het snel. ‘s Middags de caravan van zijn plaats gehaald en de binnenkant gecheckt. Een aantal lieve heerbeestjes wist wel ergens de ingang te vinden, maar niet meer de uitgang.  Morgen even met de stofzuiger erin. Maar ook hier deed alles het nog, dus mooi. Claude en Riekus kwamen nog voorbij en vertelden dat er een nieuwe bron was gevonden door iemand met een wichelroede. Een kraan heeft een 7 meter diepe put gegraven en de bron levert ongeveer 70 m3  per dag.

de bakker in Bourmont en mijn fiets
Schoon gebrand, vergelijk met 30 juni

Donderdag 1 jul

Na een heerlijke rustige nacht, lekker stil en donker, vanmorgen begonnen met maaien. Daar zijn we de hele dag mee doorgegaan. Ineke het precieze werkje en ik het grove. Het was heerlijk weer en nu na het eten zijn we rozig. Net met Biba een rondje gelopen, die is bergop niet meer vooruit te branden, maar toch een rondje kunnen maken. Morgen zal niet andersNa een heerlijke rustige nacht, lekker stil en donker, vanmorgen begonnen met maaien. Daar zijn we de hele dag mee doorgegaan. Ineke het precieze werkje en ik het grove. Het was heerlijk weer en nu na het eten zijn we rozig. Net met Biba een rondje gelopen, die is bergop niet meer vooruit te branden, maar toch een rondje kunnen maken. Morgen zal niet anders zijn 😉

pittoresk
zonnebloemen denk ik
mais
gemaaid ziet het er anders uit
nog even wegbranden
Biba, 11 jaar

Woensdag 30 juni, Vroncourt-la-Côte

Vanmorgen om 8 uur vertrokken en met veel regen onderweg, rond 14.45 uur aangekomen. Buiten is het een wildernis, een boom is omgegaan en er groeit weer van alles wat we niet hebben geplant 🙂 Van een pad of terras is weinig te bekennen en door de regen ziet het er allemaal wat triest uit. De komende dagen zullen we zien of er wat van te maken valt, dat wordt snoeien en maaien en zagen.
Binnen daarentegen was het rustig en en ondanks dat de regen naar beneden kwam, was het op zolder onder het gerepareerde dak droog. Dat was dus goed. Wel had een  één of ander dier gebruikt gemaakt van de opgerolde isolatie, daar was een holletje in gemaakt. Nu eventjes de kachel aan, het is hier een graadje of 15-16, dus een beetje warmte kan er wel bij.

het terras
de tuin
de parkeerplaats
geen water in de opvangbak
hier is iets bezig geweest